Bebeğinin ayağının kırıldığını öğrenen anne: “Büyük bir yıkım yaşıyoruz.”

6 Nisan´da sezaryen doğum için Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi´ne giden Bozkurt çifti bebekleri Yusuf´u kucaklarına almayı planlarken bebeklerinin ayağını alçıda buldular

GÜNCEL 26.04.2021 21:09:04 0
Bebeğinin ayağının kırıldığını öğrenen anne: “Büyük bir yıkım yaşıyoruz.”

 

Bebeklerinin ameliyatta sol bacağının kırıldığı haberiyle yıkılan Bozkurt çifti, seslerini duyurmak için sosyal medyaya başvurdu. Yusuf bebek için #YusufBebeğinSorumlularıHesapVer etiketiyle yapılan sosyal medya paylaşımlarında başta ameliyatın gerçekleştiği Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Karabük Valiliği resmi sosyal medya hesaplarını etiketlediler.
Ayrıca sosyal medyadan bir imza kampanyası da başlatan Yusuf bebeğin annesi Kudret Yağmur Bozkurt yaşanılanları gazetemize anlattı.

/resimler/2021-4/26/2112139591015.jpg“Hiçbir sıkıntı yoktu”

Hamilelik sürecinde korona geçiren Kudret Yağmur Bozkurt tedirginliğinden dolayı hamilelik sürecini tamamlamak için Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi´ni tercih ettiklerini ifade ederek, “Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde kontrollerime gidip geldim ama koronanın çok olduğundan dolayı korku yaşadım. Özel MEDİKAR Hastanesine sıra aldığımda Hatice Hanıma kontrollerime gidip geliyordum. Hatice Hanım hiçbir sıkıntının olmadığını çocuğuma sezeryan olarak gün verdi. Devlet hastanesinde de hiçbir sıkıntı olmadığı söyleniyordu. Sürecim normaldi. Düzgün gidiyordu. Sıkıntılar yaşamadım.6 Nisan Salı günü doğuma alınmam üzere sıra verildi. NST çekildi hiçbir sıkıntı yoktu.” dedi.

“Benim için yıkım oldu”

Uyandıktan sonra bebeğinin ayağını kırıldığını öğrenen Bozkurt, “Hatice Hanım tansiyonun çok düşüyor, acilen bayıltmamız lazım dedi. Baygınlık geçirdim. Uyandığımda odadaydım. Hatice Hanım apar topar ameliyattan çıkıp eşime anneme çocuğumun ayağının kırıldığını çok zor bir ameliyat olduğunu, çocuğumun ayağını kırıpta yoğun bakıma alıp alçıya alındığını dahil söylemiş. Uyandıktan sonra öğrendim bunu. Benim için yıkım oldu. Çocuğumu kucağıma alamayışım, spinal anestezi olmama rağmen çocuğumu göremedim. Uyanık ameliyat geçirecektim. Uyutularak geçirildim. Gece boyunca koridorlarda doğumlara şahit oldum. Bebeklerin ağlayışları. Onlar kulağıma geldiği zaman büyük bir yıkım yaşadım. Sabaha kadar ağladığımı biliyorum. Kucağıma alamadım, koklayamadım. Bu bir anne için çok zor bir durum. Hiçbir şekilde kucağıma doğru düzgün alamıyorum.Gazını çıkartırken dahi ağlıyor. Ayağına değdiğimizde sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.
Büyük bir yıkım yaşadıklarını ifade eden Bozkurt, “Ameliyattan sonra hatice hanımın gün içerisinde 5 kere gelip yanıma elimi tutarak özür dilerim böyle olsun istemedim. Bu şekilde yaşanmasını bende istemedim. Bu şekilde oldu. Kırarak çıkartmak zorunda kaldım demesi oldu. Sezaryenda böyle bir şey olması imkansız. Normal doğum olsa ben anlarım. Sezaryenda bunun olmasını ben ilk defa duydum. Büyük bir yıkım yaşıyoruz ailece.”dedi.

/resimler/2021-4/26/2112388497663.jpg

“Benim gibi başka anne babalar bu durumu yaşamasın”

Anne babaların kendileri gibi sıkıntılar yaşamasını istemediğini dile getiren Bozkurt, “17-18 gündür çocuğumun üstü değişilmiyor. Altını değiştirirken sıkıntılar yaşıyorum. Devlet büyüklerime sesleniyorum. Bana yardım etsinler sesimi duysunlar. Çocuğum bu sıkıntıları çekmek zorunda değil. Ben çekmek zorunda değilim. MEDİKAR hastanesinin bir süreçten geçmesini istiyorum. Denetlenmesini, soruşturulmasını istiyorum. Benim gibi başka anne babalar bu durumu yaşamasın. Acı çekmesinler ağlamasınlar çocuklarını normal bir şekilde alıp evlerine gitsinler.benim gibi sıkıntıları yaşamalarını istemiyorum.” dedi.

“Çocuğumun ayağı 1 gün alçıda kaldı.”

Anne Kudret Yağmur Bozkurt, pavlik bandajı eşinin alıp gelmesiyle bebeğine takıldığını ifade ederek,“Yoğun bakıma alındığında apar topar alçıya alınmış. alçıdayken gazını çıkartamamışlar. Çocuğa alçı ağır geldiği için baya bir sıkıntı yaşamışlar. Çocuğumun ayağı 1 gün alçıda kaldı. 2. Gün pavlik bandaj eşimden istenildi. Kendileri bile takmayıp eşimden istiyorlar. Medikalden apar topar eşim alıp geldi o şekilde takıldı.”

“Çocuğum nasıl emekleyecek?”

İyileşme süreciyle ilgili net bir bilgi alamayan Bozkurt, “Önce 3 hafta 15 gün pavlik bandaj kalacak denildi. Bu süreçte kaynama gerçekleşeceği dile getirildi. Daha sonra kontrol olarak gittiğimizde bu 3 buçuk aya çıktı. 3 buçuk aydan 1 seneye. Yürüme zamanına kadar sürebileceği söylendi. Çocuğum 6 aylık olduğunda emeklemeye başladığında nasıl emekleyecek nasıl ayağını yere koyabilecek? Sürekli düşünmekten, ağlamaktan duramıyorum. Bu kemik nasıl kırılır? Ben anlamıyorum. Süreci doğru düzgün bir zaman vermiyorlar. Bize hiçbir şekilde garanti veremiyorlar. “ dedi.

“Sesimiz duyulmaya başlayınca bizimle iletişime geçtiler”

Ailenin sosyal medyadan olayı duyurmaya başlamasıyla hastanenin iletişime geçtiğini belirten Bozkurt, “Hastane ta ki biz sesimizi duyurmaya başladığımızda şuan bebeğim 18 günlük henüz dün bize dönüş sağladı insan kaynakları. Gelin konuşalım gelin anlaşalım. Bu böyle olmaz gibi cümleler kuruldu. Ama biz hukuki süreçle gideceğiz. Dün sesimiz duyulmaya başlayınca bu şekilde bizimle iletişime geçtiler.“ dedi.

/resimler/2021-4/26/2113447873987.jpg“Çocuğumun kemiğinin nasıl ne şekilde kırıldığını gördüm”

Hastane için her şeyin para olduğunu ve bebeğin iyileşme sürecinde sorumlulukları üstlenmediklerini ifade eden Bozkurt, “Sorumlulukları üstlenilmedi. Bebeğim 11 günlüktü. Kontrole çağrıldık röntgen çekilecek denildi. Gitti. İşlemler yapılırken bizden ücret talep edildi. Röntgen çekildikten sonra odaya gittiğimizde benim görmemi istemedi doktor. Ben görmek istedim. Ekrana baktığımda çocuğumun kemiğinin nasıl ne şekilde kırıldığını gördüm o an çok kötü oldum. O görüntü beni mahvetti. Kaynama oldu mu olmadı mı diye sorduğumda hiçbir şekilde kaynama olmadığı söylendi. 24 günlükken getirin bakalım o zaman kaynama olacağını düşünüyorum denildi. Gittiğimizde kaynama var mı yok mu bakacağız. Hiçbir şey üstlenmediler. Hala para alma peşindeler. Her şey para olmuş o hastane için.” dedi.

Safranbolu´da Sonsöz Gazetesi olarak konuya ilişkin Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi ile yapmış olduğumuz görüşmede ise doğum anında oluşan komplikasyon sonucu böyle bir durum yaşandığı ifade edildi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °