BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI SON TOPLANTISI YAPILDI

Safranbolu Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesine istinaden gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

GÜNCEL 7.12.2016 10:17:51 0
BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI SON TOPLANTISI YAPILDI

 

Toplantıda, daha önceden isimleri verilen belediye eski başkanlarından Hilmi Bayramgil ve Asmaz Caddesi isimlerinin yeniden değerlendirilerek daha uygun yerlere verilmesi teklifi görüşülürken, Emek Mahallesi 593 ada 22 parselin imar planı değişikliği de İmar Komisyonuna havale edildi. Yeni Mahalle 840 ada 1 parselde belediye adına irtifak hakkı kurulabilmesi için aynı parseldeki belediye hissesini (14/2400 hisse 9,82 m2) bedelsiz olarak hazineye devri konusu görüşülerek, İmar-Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi, Yeni Mahalle 604 ada 71 parselde imar planı değişikliği başvurusu, Barış Mahallesi 756 ada 5-6-43 parsellere ilişkin hazırlatılan Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği konusu, Barış Mahallesi 796 ada 25 parsele ilişkin yeniden hazırlatılan Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği konusu, Emek Mahallesi 18 ada 48 parsel nolu taşınmaz alanın batısında bulunan trafo alanının Belediyemizin uygun göreceği alana taşınması talebi İmar Komisyonuna havale edildi. Bağlarbaşı Mahallesi 621 ada 50 parsel nolu taşınmaz alanda bulunan trafo binasının yıkılarak, yeni yapılacak olan trafo binasının meri imar planında teknik altyapı alanı olarak önerilen alanda yapılabilmesi için alan tahsisinin yapılması talebi Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. İlçede bulunan gençlere eğitim, kültür ve sanat alanlarında daha iyi hizmet verebilmek amacıyla belediye ve Milli Türk Talebe Birliği Karabük Temsilciliği arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Belediye Sosyal Yardım Yönetmeliğinin yürürlüğe girebilmesi için 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 27/4 maddesi uyarınca ilgili görüş alınarak istenilen gerekli düzenlemeler yapılmış olup, yönetmeliğin son hali görüşüldü. Barış Mahallesi Ermersa Sitesi önünde, Emek Mahallesi 112 Acil Binası arkasında, Merkez Cami mevkiinde bulunan Safran Vadi Sitesi arkasında yapılmış olan parklara isim verilmesi konusu görüşüldü. Çerkeş Belediye Başkanlığının kardeş şehir olma talepleri görüşüldü.

Moğolistan´ın Bayan-Ülgi (Ölgiy) şehri ile Safranbolu arasında kardeş şehir ilişkisinin tesis edilmesi konusu görüşüldü. Göztepe Çelik Kemer Köprü Yapım işi için gerekli olan bedelin belediye bütçesi, İller Bankası veya banka kredisi ile karşılanması konusu görüşüldü. Karabük İçmesuyu Ana İsale ve Ana Besleme Hatları ile Depolar ve Pompa İstasyonları İnşaatı ile ilgili olarak Belediye hissesine düşen kısım için 29/12/2005 tarihinde yapılan protokolle geri ödeme usulü ve takvimi belirlendi. Yeni geri ödeme şartlarını içeren ek protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Usul Yönetmeliğinin 36. maddesi gereği, fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arası ödenek aktarımı konusu görüşüldü. Barış Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı Etkileme Geçiş Alanı kapsamında bulunan ve meri imar planında imar yolu olarak önerilen 706 ada 100 parsel nolu taşınmaz alanın trafo alanı olarak önerilmesine ilişkin Belediyece plan değişikliği hazırlanması konusu görüşüldü. Musalla Mahallesi 358 ada 2 ve 3 parsel malikinin Belediye mülkiyetine ait olan ve ihdasen kazanılan 358 ada 10 parseli satın alma talebi görüşüldü. Bağlarbaşı Mahallesi 621 ada 47 parsel ve söz konusu parselin kuzeyini kapsayan Belediye tasarrufunda bulunan alanda ‘Ticaret Alanı-Park Alanı-Pazar Alanı´ kullanımına yönelik imar planı değişikliği hazırlanmış olup, hazırlanan imar planı değişikliği görüşüldü. Yürürlükte bulunan plan notların C17´nci maddesinde değişiklik yapılması konusu görüşüldü. İlçe 2. etap Yazıköy imar planları kapsamında önerilen kentsel spor alanının büyütülmesine ilişkin plan değişikliğinin hazırlanması konusu görüşüldü. Yazıköy Çay mevkii 268 ada 6 parsel malikinin 3. etap Yazıköy Uygulama İmar Planı kapsamında imar yolu olarak önerildiğini ve söz konusu alanda Belediyece mağduriyetini giderecek imar planı değişikliği hazırlanması talebi görüşüldü. Yazıköy Çay mevkii 268 ada 7 parsel malikinin parselinde yer alan işletmeye ait karayolu geçiş izni ve parselde yer alan altyapıların 3. etap Yazıköy Uygulama İmar Planı kapsamında göz önünde bulundurulmadığını ve söz konusu alanda Belediyemizce mağduriyetini giderecek imar planı değişikliği hazırlanması talebi görüşüldü. Sağlık Bakanlığından daha önce talep edilen ve Belediyeye devri uygun görülen Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü emrinde bulunan Volkswagen marka 2009 model aracın devri işlemleri yapılarak envantere kaydedilmesi konusu görüşüldü. Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne alımı planlanan 1 adet hafriyat kamyonunun Belediye bütçesi ile satın alınması konusu görüşüldü.
 
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy toplantının sonunda ‘1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan, kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934´de Anayasa ve Seçim Kanunu´nda yapılan yasa değişikliği ile tanındığını ifade ederken “ Belediye Meclisimizde
 Bu güne kadar pek çok bayan meclis üyemiz Safranbolu´muza hizmet etmiştir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu bağlamda hali hazırda görevlerini ifa eden Bayan Meclis Üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.
 
Aksoy Bayan Meclis Üyelerine çiçek takdim etti.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °