Belediyeden Kandil Simidi İkramı

Safranbolu Belediyesi Tarafından Regaip Kandili nedeni ile Safranbolulu vatandaşlara kandil simidi ikramında bulunuldu.

GÜNCEL 23.03.2018 10:48:55 0
Belediyeden Kandil Simidi İkramı

 

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen kandil simidi ikramı vatandaşlar ve kentimizi ziyaret eden yabancı misafirlerimiz tarafından ilgi gördü.

Öğle Namazı sonrası vatandaşlara kandil simidi ikram eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ile vatandaşlar arasındaki sıcak diyaloglar gözlerden kaçmazken, aynı saatlerde Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmez´in selamı ve işlerinde kolaylıklar dileği ile Belediye hizmet binasında da personele kandil simidi dağıtıldı.

İkramların ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Peygamber Efendimizin recep ayı girdiğinde, 'Allah´ım, recep ve şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi ramazana kavuştur.' şeklinde dua ettiğini ve bu kutlu zamanların önemine dikkati çektiğini aktarırken, müminler için bütün zamanların kıymetli olduğunu ve Allah´ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerektiğini vurguladı.

Bu gece manevi mevsime girişin habercisi olan Regaip Kandili´nin idrak edildiğini belirten Ürkmezer; “ Allah´ın rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah´a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye 'Regaip' denildiğini, ifade ederken, bizlerde ülkemizde manevi yönü önemli günlerde çeşitli ikramlar yaparız. Belediye olarak böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Ekip arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, bu vesile ile bir kez daha tüm hemşerilerimizin ve İslam Âleminin Mevlit Kandillerini kutluyorum” dedi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °