Bıçağı gören horoz ´anne´ dedi

Balıkesir´in Kepsut ilçesine bağlı Bağtepe kırsal mahallesinde yaşayan İbrahim Kırcalı misafirlerine yemekte ikram etmek istediği horozu kesmek için hamle yapınca, korkan horoz ‘anne´ şeklinde öttü.

GÜNCEL 9.03.2018 19:19:12 0
Bıçağı gören horoz ´anne´ dedi

 

Kepsut´un Bağtepe Mahallesi´nde yaşayan İbrahim Kırcalı, horozunun ´anne´ şeklinde ötmesi ile ilginç bir olay yaşadı. Olayı duyan vatandaşlar ‘anne´ diyen horozu görmek için Bağtepe kırsal mahallesine akın etti. 

Horozun sahibi İbrahım Kırcalı, 'Misafirlerime ikram etmek için bu horozu yakaladım, tam kesmek için yatırınca bir bağırış koptu. Horozumun resmen ‘anne´ dediğini duyunca korktum. Korkunca bıçağı elimden attım. Misafirlere ikram etmek için kesecekken şimdi kesmeye kıyamıyoruz. Horozu ´anne´ dediği için azat ettik. Artık ölene kadar bakacağım. Misafirler de horozu kesemeyince aç kaldı ona üzülüyorum. Mahalle sakinlerine olayı anlatınca horoza ilgi arttı. Çevreden horozumun ´anne´ dediğini duyan vatandaşlar meşhur horozumu görmeye geliyor. Milletin ilgisini çekiyor. Şu anda horozumuz çok seviliyor. Bu horozu kesmeyeceğiz. Bu horoza ömür boyu bakacağım' şeklinde konuştu.  


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °