“Bir vizyon çizdik, hedeflerimizi belirledik, başardık”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Kampüs Yolunda” programında Dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girebilmek için bir vizyon çizdiklerini, hedeflerini belirleyip son 2 yıldır Dünyanın en iyi bin üniversitesi ar

GÜNCEL 30.05.2021 12:37:47 0
“Bir vizyon çizdik, hedeflerimizi belirledik, başardık”

 

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Esra Esen Atayeter´in sunduğu TV Net´te yayınlanan “Tercih Zamanı” programına konuk oldu. Tercih döneminde üniversite adaylarını bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen programda Rektör Polat, Karabük Üniversitesinin eğitim olanakları, üniversitenin uluslararası yönü, KBÜ´nün aldığı başarılar, uzaktan eğitim süreci gibi konulara değindi.

“Türkiye´de uluslararası öğrencilerin en fazla olduğu üniversite Karabük Üniversitesi”

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, üniversiteye öğrenci kazandırmak için çok çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Karabük, 250 bin nüfusu olan, Türkiye´deki diğer şehirlerden farkı olmayan bir şehir, burada Karabük Üniversitesi uluslararasılaşma ile ilgili bir hedefimiz, vizyonumuz vardı. Birçok ülkeyi adım adım gezdik ve reklamımızı yaparak, oralardan üniversitemize öğrenci kazanmak için çok büyük çabalar sarf ettik ve hala ediyoruz. Bu öğrencileri Karabük´e getirirken, en başarılı öğrenciler olmasına dikkat ediyoruz, bu çok önemli. Türkiye´nin tercih profiline baktığımızda öğrencilerin en çok tercih ettiği iller Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirler, Anadolu´yu tercih etmiyorlar. Biz de bu konuda gerekli çalışmaları yaparak birçok ülkenin ilk bin başarı sıralamasına giren öğrencileri Üniversitemizde okutuyoruz.” dedi.

“İlk bine giren tek Anadolu Üniversitesiyiz.”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Türkiye´den Dünyada ilk bine giren üniversitelere bakıldığında KBÜ´nün ilk bine giren tek Anadolu Üniversitesi olduğunu belirterek, “Dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girebilmek için bir vizyon çizdik, hedeflerimizi belirledik ve son 2 yıldır Dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girmeyi başardık. Türkiye´de dünyanın en iyi ilk bin üniversitesi arasına giren 11 üniversite var. Bunlardan 5 tanesi vakıf, 6 tanesi devlet üniversitesi, Karabük Üniversitesi´nin neyi başardığını göstermek için bunları sıralamak gerekirse İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi. Yani İstanbul ve Ankara dışında olup da ilk bine giren tek Anadolu Üniversitesiyiz.” dedi.

“Yeşil Kampüs ve Yenilenebilir Enerji “

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat programda yaptığı konuşmada, “Karabük, Karadeniz bölgesinde bulunması itibari ile %70´i ormanlık alan, aynı şekilde kampüsümüz de aynı şekilde, her tarafı yeşil. Ama biz bununla yetinmedik, biz elektrik enerjimizi nasıl ücretsiz kullanacağımız konusunda çalışmalar yaptık ve bunu başardık. Binaların yan yüzeyleri ve çatılarını güneş panelleri ile kapladık ve geçen hafta aldığımız verilere göre tükettiğimizden fazla enerji elde ettiğimizi gördük.” Diyerek yeşik kampus ve yenilenebilir enerji vurgusu yaptı.

“Her imkândan sonsuz faydalansın istiyorum”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat öğrencilerin her imkandan sonsuz faydalanmasını istediğini belirterek, “Kütüphanemiz 24 saat açık, laboratuvarlarımız 24 saat açık olsun.” dedi.

 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °