Bitmek Bilmeyen Yatırımlar

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük ve Safranbolu’da ki basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNCEL 27.05.2014 18:20:55 0
Bitmek Bilmeyen Yatırımlar

Karabük Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısına; Vali Orhan Alimoğlu’nun yanı sıra, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Gıda tarım ve hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı katıldı. Kahvaltı öncesi basın mensuplarına davetlerine katıldıkları için teşekkür eden Vali Orhan Alimoğlu, kahvaltı sonrasında basın mensupları ile tek tek tanıştı. Sohbet ortamında geçen tanışma toplantısında Vali Orhan Alimoğlu, her zaman Karabük’ün bir adım daha ileri girmesi için el birliği içersinde çalışacaklarını söyledi.  

 

Müteahhit Sıkıntısı

Karabük müteahhitlerin aldıkları işlerin bitirememesi nedeniyle sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Toplantıya katılan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun yaptığı açıklamada, “Müteahhit ilk işe başladığında bizin programımızın çok önünde gidiyordu. Ama firmanın maddi sıkıntı içine düşmesi nedeni ile inşaat durdu. Firma yetkilisinin Karabük piyasasına 1.5 milyon d borcu var. Biz sırf bu yüzden, sırf bu paraları ödeyecek seviyeye gelsin diye bekledik. Bir sene içinde yaptığı iş karşılığında 230 bin TL hak ediş aldı. Bu da bir şey yapmadığını gösteriyor. Karabük piyasasına borcunu ödesin diye çabaladık ama olmadı. Ağustos ayında binayı bitirip teslim etmesi lazım, ama olmayacak. Avukatlarımız görüşüp fesih sürecini başlattık” dedi.

           

Okulların İsim Değişikliği Bakanlığa Gitti

Meslek liselerinin Anadolu liselerine dönüştürülmesinden sonra Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Liselerinin isimlerinin değiştirilmesi konusu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar açıklama yaptı. İsimlerin ad değiştirme komisyonu tarafından belirlendiğini Valilik onayından sonra isim değişikliklerinin Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiği belirten Gürpınar, “Bakanlığımız mesleki eğitime bağlı okullarımızda bir değişikliği gitti. Meslek liselerimizi de Anadolu liselerine dönüştürdü ve meslek liselerini adı mesleki teknik Anadolu lisesi oldu. Karabük Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek lisesi, Endüstri Meslek Lisesinin adı mesleki teknik Anadolu lisesi oldu. Biz ileride bir kafa karışıklığı olmasın diye bu okullarımıza Türk büyüklerinden bazılarının adlarını verdik. Kamuoyunu da rahatsız edecek isimleri vermeye özen gösterdik. Türk büyüklerinin isimlerini de vermekte bir sakınca görmedik, bu isimlerin veriliş şekli şu şekilde. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir ad verme komisyonu var benim başkanlığımda. Burada isimler belirleniyor ve değerlendiriliyor. Valimizin onayından sonra bakanlığımıza gönderdik. Bakanlığımız eğer kabul ederse bu isimleri ondan sonra kesinleşecek. Kabul etmeyip geri gönderirse, tekrar farklı isimler düşünebiliriz” diye konuştu. 


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °