´BORA´ HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Füze teknolojisinde 8 yıldır üzerinde çalışılan ‘Bora´da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNCEL 7.02.2017 22:19:27 0
´BORA´ HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

 

Savunma Sanayi Müsteşarlığı´nın 2009 yılından beri üzerinde çalıştığı karadan karaya atış yapabilen uzun menzilli ‘Bora´ adı verilen füzede geri sayım başladı. Savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre ´Bora´nın uzun menzilli olmasından dolayı bin kilometredeki bir hedefi vurulabileceği öngörülüyor.

8 yıldır çalışmaları yürütülen Bora füzesi Roketsan tarafından geliştirildi. Detayları henüz açıklanmayan proje ile ilgili Savunma Sanayii Müsteşarlığı´nın resmi internet sitesinde füze ile ilgili 'Uzun menzilli karadan karaya füze ve silah sisteminin tasarımı, kalifikasyonu, gerekli altyapının kurulması ve seri üretimi amaçlanmaktadır' ifadeleri kullanıldı. ‘Bora´ minimum menzilde Şam, Bağdat, Tahran, Kahire hatta Roma´yı dahi hedef görebiliyor.
Savunma kaynakları tarafından füze sistemlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilip edilmediği konusunda herhangi bir bilgi verilmezken sitedeki açıklamada, ‘Teslimatlar proje takvimine uygun olarak devam etmektedir´ ifadesi yer alıyor.
Türkiye´de şu anda alçak ve orta irtifa füzeleri mevcut. Etki menzili 150 kilometreye varan Yıldırım, Kasırga, Hisar gibi yerli füzeler ön plana çıkıyor.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °