“BORCU OLAN BELEDİYENİN KASASINDA BU PARANIN NE İŞİ VAR?”

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili basın mensuplarıyla bir araya geldi.

GÜNCEL 18.02.2019 17:58:14 0
“BORCU OLAN BELEDİYENİN KASASINDA BU PARANIN NE İŞİ VAR?”

 

31 Mart Yerel Seçimleriyle Karabük´te yeni bir yol haritasının çizilmiş olacağını ve Karabük´ün 50 yıllık geleceğini planladıklarını belirten Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, “Yapılamayan, çözülemeyen tüm problemlere el attık. Vermiş olduğumuz sözlere istinaden Karabük Safranbolu´yu birleştirdik. 117 yeşil alan park yaptık. Karabük´ü modern bir hale getirmeye çalıştık. Biz bunları kendi imkanlarımızla kendi çabamızla yaptık.” dedi.

10 yıldır yaptığı projeleri tekrar anlatmasının saat alacağını ifade eden Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili yaptığı çalışmalar hakkında kısa kısa özet bilgiler verdi.

Türkiye genelinde nüfusa oranla Karabük´te yapılan çalışmaları yapan herkesin eleştiri yapma hakkının olduğunu belirten Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, “KARABÜK´ÜN 50 YILLIK GELECEĞİNİ İNŞA EDECEĞİZ. Öncelikle ulaşım problemini çözeceğiz. Üç tane üst geçit, üç tane alt geçit ile Karabük´ü Safranbolu´ya kadar 50 yıllık trafik problemini çözecek programı uygulayacağız. Bunun içerisinde devletin yaptığı olabilir, devletin yapılmadığı olabilir. Devlet yaptığını yapar yapamadığını biz yaparız. Devlet şunu yapacak, bunu yapacak diye iş tarif etmeyiz. Kurumlar ille müşterek anlaşırız, her türlü kolaylığı da sağlarız. Şuanda muazzam bir Şehir Parkı projemiz var çok yakında hizmete açılacak ki Karabüklülerin yıllardan bu tarafa arzusuydu bu. Arazinin temini, belediye uktesine geçişi zaman alıyor. Hizmetinize sunacağız.” dedi.

“SU BASTI SORUNUNUN 50 YILINI ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ.”

Bilim ve Teknoloji Merkezi´nde üniversiteyle, milli eğitim müdürlüğüyle ve Sanayi Bakanlığı ile işbirliği yapılabileceğini ifade eden Vergili, “Biz bu sefer Yine muazzam bir Bilim Teknoloji Merkezi yapacağız. Bu Bilim Teknoloji Merkezimizde gençlerimiz eğitimlerini alacak. Üniversite ile, Milli Eğitim ile veya Sanayi Bakanlığı ile iş birliği yapabiliriz bunlar kolay şeyler. Şuanda Bilim Merkezimiz ile ilgili bizim finansmanımız dahi hazır. Yine belediyenin Sağlık Tarama Merkezi yapacağız. Bu ön sağlık tarama merkezimiz Karabük´te vatandaşımızın tomografi, röntgen sıralarında bekleme sıralarını çok aşağıya indirmiş olacak. Burası ücretsiz olarak tüm Karabüklülere hizmet verecek. Çet raporu geldikten sonra 3 ay içerisinde faaliyete geçireceğimiz bir merkez haline geldi. İnşallah bu problemi de 2019 senesinde çözmüş olacağız ki buda tamamen Karabük Belediyesinin katkılarıyladır. Kendileri birlik olarak yaptıkları zaman yalnızca devletin 6 milyon lirasını yanlış yer seçimi, yanlış uygulama ve yanlış ihale metotları ile heba ettiler. Bu tamamen Bakanlığın takibinde ve birliğin sorumluluğunda olan bir hadiseydi. Yine kentsel dönüşümler devam ediyor. Bayır Mahalle, Kartaltepe ve Kemikli Dere kentsel dönüşüme girecek. En önemli projelerimizden bir tanesi Yağmur Suyu Drenaj projemiz. Bu projeyi yapmak tam 2 yıl sürdü. Çok hızlı bir şekilde, Karabüklüleri mağdur etmeden bu projeyi yapıp 50 yıllık problemi çözmüş olacağız. Yine Kanyon park üniteleri tamamlanacak, yeni Sosyal Yaşam Merkezleri tamamlanacak eksiklerimizin tamamı giderilecek. Şirinevler´de peyzaj düzenleme çalışmalarımız devam ediyor, 100 Yılda bir kitap kafe açılacak, emekliler evimizi yetiştirmeye çalışıyoruz ve 500 Evlerde de çok güzel bir park için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“ATANMIŞ ADAY ADAYI REKTÖRKEN BİR TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİM.”

“Biz çalışmalarla yola çıktık.” Vurgusu yapan Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, “Karabük için üretilmiş fikirleri olmadığı için hızlı hızlı projeler hazırlatıp piyasaya proje animasyonu gösteriyor. Şık olmayan konuşmalar başladı. Prestij kaybıyla kazanmayı amaçlanıyor. Sen başarılı bir Rektördün. Biz elimizden ne geliyorsa yaptık. Sokaktaki vatandaştan KARDEMİR´e, belediyeye, sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes elinden geleni yaptı. Atanmış Aday Adayı Rektörken bir talebini geri çevirmedim. Kaldırım istemiştir kaldırım, asfalt istemiştir asfalt yaptık.  Arazi alamıyordur 4 bin metrekare alanı üniversite alanı ilan ettik.” dedi.

“EN BÜYÜK BAŞARIN 2 MAAŞ ALABİLMEK İÇİN KANUN ÇIKARTMAK.”

/resimler/2019-2/18/1824011482938.jpg/resimler/2019-2/18/1824376639856.jpg

 

“Hiçbir icraatimi kimseden korkacak şekilde yapmadım.” diyen Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, “2009 da aynı şekilde dosyalar geliyordu. Reddediyordum. Belediyenin içinden gelen dosyayla ilgili konuşmamışımdır. Hacizler geldi, işçinin alacağı vardı bir tek kelime konuşmamışımdır. Sen milletvekiliyken başarılı değildin. Çalışma yapmadın. En büyük başarın milletvekili döneminden sonra üniversiteye döndükten sonra 2 maaş alabilmek için kanun çıkartmak. 2005´te reddedilen bu kanunun geçmesi için efor sarf eden Burhanettin Uysal´ın adını görürsün.” dedi.

' İSTİFAMI VERİRİM.”

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, “Biz şükürler olsun çevremiz için, arkadaşımız için bu makama gelmedik. Çevremde, dostuma Karabük Belediyesi kaynağını kullandırdıysam istifamı veririm. Kimseye boyun eğmedim. Olmayacak bir şeye olur demedim.” dedi.

HAVAALANINA İNECEK UÇAKLARI GÖSTERDİ

/resimler/2019-2/18/1825056952988.jpg

/resimler/2019-2/18/1825519610101.jpg(RAFET VERGİLİ´NİN DÜŞÜNCESİNDEKİ UÇAK)                     (DÜŞÜNÜLEN YERE İNEBİLECEK UÇAK) 

        Karabük´e yapılacak havaalanı ile ilgili de paylaşımlarda bulunan Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, bahsedilen alana inecek uçakla, kendi önerdiği yere inecek uçağın fotoğraflarını göstererek, “Holding sahibi büyüğümüzün bütün yıllardan bu yana merakı uçağının inebileceği bir yer olmasıdır. Yer bulamamış. Rektör bey de konuya atlamış. Devlet Hava Meydanlarının 300 sayfalık metnini inceledik. Böyle bir yere havaalanı olabilir mi yada bir havaalanının pistinin metrajının ne kadar olmalı diye. Baktık uygun değil. Sonra biz belediye topograflarını yolladık. Böyle bir alan oluşturma imkanımız var mı diye. Bütün zorlamalara rağmen en fazla özel firmaların kendi isteğinde kullanabileceği bir pist gerçekleştirilecek. Bu pistin yapılması ile ilgili 7 milyon metreküp dolgu yapılması gerekiyor. Bunu il özel idare yapacakmış. Üstünü de holding sahibi yapacakmış. Üstüne yapılacak beton işlemleri 10-15 trilyon. Devlet yalnız 300 trilyonluk dolgu yapması lazım. Bu demir çeliğe zarar veren bir ünite. Biz donelerin hepsini topladıktan sonra tekrardan görüşmeler yaptık. Demir çelik ile görüşme yaptım. Durumlarının çok kötü olacağını bana anlattılar. Rektörlük ve üniversite ile görüştüm o kadar sıcak bakmadıklarını hissettim. Bende bu karara karşı çıktım. Çünkü Karabük´te hiçbir zaman uluslararası yolcu taşıyacak bir havaalanı olmasına imkan yok. Bizim arzu ettiğimiz Eflani derken, yolcu uçaklarının inebileceği havaalanı talep ediyoruz. Önce makro düşünmek lazım. Ne kadar büyük düşünürseniz memleketimize o kadar faydanız olur.” dedi.

Konuşmasında HES projesine de değinen Karabük Belediye Başkanı Vergili, HES projenin bir kuruluşun elinde olduğunu ifade ederek, “Demirçelik, ‘Bu hesap projesi yanlış problemimiz olur.´ dedi. Ben buna imza atmadım. ‘Demirçelikle anlaşın´ dedim. Demirçelik bu projeyi satın aldı, proje yapıldı.” diyerek demirçelikte yaşanılacak su sorununun çözüldüğünü ifade etti.

Karabük Belediye Başkanı Vergili yapılan çalışmalarda, “Hem düşünceleri büyütüyoruz hem kuruluşlara hem de Karabük´te zarar verilmemesi için uğraşıyoruz.” vurgusu yaptı.

“BORCU OLAN BELEDİYENİN KASASINDA BU PARANIN NE İŞİ VAR?”

/resimler/2019-2/18/1826278517141.jpgKarabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, “Belediye muhasebe sistemini bilmiyor. Para nasıl hesaplanır bilmiyor. Ekonomi, kriz yönetimi farklı bir şey. Karabük ona mı inanıyor bana mı inanıyor görecek . Karabük Belediyesi´nden alacağımı alamadım diyen bir adam duydunuz mu? Karabük Belediyesi´nin kasasında 21 Trilyon para var. Borcu olan belediyenin kasasında bu paranın ne işi var.” dedi.

“BUNLARI KONUŞUYORSUN AMA BİLİYORSUN AMA BİLMİYORSUN.”

Vergili, “Ben inşaattan anlamam, ziraattan anlamam ama ben proje yönetimini, para yönetimini hem uluslararası ticaretle, iflas edip tekrar yükselerek bunlarla uzmanlaşmış kişiyiz. Para yönetimini, idareyi çok iyi bilen biriyim. Bunları konuşuyorsun ama biliyorsun ama bilmiyorsun. Rektör Bey Prof. Dr. Burhanettin Uysal´ın ne profesörü olduğunu bana söyleyin. Demek ki sen iktisatçı değilsin, ödenek gelmiş dağıtmışsın. Kriz yönetimi farklı bir şey.” dedi.

VERGİLİ´DEN ALAY EDERMİŞ GİBİ CANLI YAYIN TEKLİFİ

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, “Mansur Yavaş Beyi Özhaseki Bey canlı yayına davet etti. Bende sana şunu söylüyorum. Sizin Genel Başkan Yardımcınız bu teklifi yapıyorsa parti gelenekleriyle alakası yok. Senin işletmeci, maliyeci, muhasebeci, akademisyen arkadaşların vardır. Onlarla beraber bir televizyon programına geliyorsun çünkü bunları sen anlayamazsın, çözemezsin. Ben 10 dakikalık bir sunum yapacağım. Sonra senin bu arkadaşların iflas etmiş, borçlu belediye derse ben senden özür dileyeceğim. Ama bu çok iyi bir belediye derlerse özür dileme başını öne eğ git.” dedi.

Prestij kaybı yaşatma politikasının Anadolu kasabalarında klasik bu metot olduğunu ifade eden Vergili, “Projelerini anlat belki bizde faydalanırız. Elle tutulur, gözle görülür projesi olmadığı gibi konuşuyor. Devlet Demir Yollarıyla ilgili alan istedi. Her türlü girişimleri yaptım, talepte bulundum Burhanettin Uysal ortadan kayboldu.” dedi.

“BELKİ 40 MİLYONUN ÜSTÜNDE PARA VERDİK.”

İpotek meselesine de değinen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “300 arkadaşımızı emekli ettik belki 40 milyonun üstünde para verdik. Borç batağında olan bir yerden kimse emekli parası alamaz. Bu 300 arkadaşın maaş yükü her ay 3.5 milyon TL olacaktı. 4 yılla çarpın Karabük belediyesine ne kadar fayda sağladığını görürsünüz.” dedi.

KARABÜK BELEDİYESİ TÜRKİYE´NİN EN ZENGİN BELEDİYESİ 

Toplantıda teminat, teminat mektubu ve neden verildiğiyle ilgilide bilgiler veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kartaltepe´nin de tapusunu göstererek, “Karabük belediyesi  Türkiye´nin en zengin belediyesi. Gayrimenkul zenginliği 350 milyonu geçti. 2023´te 1 milyar TL´lik gayrimenkulü olacak inşallah.” dedi.

 Canlı yayın teklifini yineyelerek birer soru ikişer soru halinde oturumlar yapılmasını dile getiren Rafet Vergili, aşağılama metoduyla siyasete devam ederse Karabük´ten gerekli cevabı alacağını belirtti.

'BENİM İTTİFAKA İHTİYACIM YOK.'

/resimler/2019-2/18/1839109023230.jpg“O başarılı bir rektör başarılı bir eğitimci olabilir ama başarılı bir milletvekili olamadı.” Vurgusu yapan Karabük Belediye Başkanı Vergili, “Karabük´te ittifak olacağını sanmıyorum. Benim ittifaka da ihtiyacım yok. Aramızdaki anketlerdeki oy farkı yüzde 14´ün üzerinde.” dedi.

“KASAYA KİMSENİN ELİNİ SOKMAMIŞIZ BİZİM HAZİNEMİZ BU.”

Karabük Belediye Başkanı Vergili, “Ben yine huzurunuzda söylüyorum. Ben Yeminli Belediye Başkanıyım. Belediyenin parasını peşkeş çekmemeye, Karabük için elimden geleni yapmaya, Karabük´ün menfaati için mahkumiyetim bile çıksa bunları çekmeye hazırım. Helalle haramı ayırt etmişiz. Kasaya kimsenin elini sokmamışız bizim hazinemiz bu.” dedi.

/resimler/2019-2/18/1840121502100.jpg


Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °