Bozok Üniversitesi Öğrencileri Safranbolu´da

Yozgat Bozok Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf öğrencileri teknik gezi için Safranbolu´ya geldi.

GÜNCEL 19.10.2018 15:15:13 0
Bozok Üniversitesi Öğrencileri Safranbolu´da

 

Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Seçilgül Meydan Yıldız önderliğinde Safranbolu´yu ziyaret eden üniversite Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, kentin özellikle tarihi bölümüne hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Safranbolu´da iki gün kalan öğrenciler, kentin yeni ve tarihi bölümünde incelemeler yaparken, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´i de makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu kaydeden Ürkmezer; “ Safranbolu kültürel ve tarihi zenginlikleri ile Osmanlı´dan günümüze bozulmadan gelebilmiş ender şehirler arasında yer almakta.  Devletimizin, Kamu Kurumlarımızın ve bilinçli halkı ile korumacılıkta bir marka olmayı başarmış, diğer kentlere de her zaman örnek teşkil etmiştir” dedi.

Bu bağlamda, kenti her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini ve burada memnuniyet ve hayranlıkla ayrıldığını ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Yozgat Bozok Üniversitemizin değerli öğrencilerinin  Safranbolu´muza gelip buradaki şehircilik anlayışını incelemeleri, örnek almaları bizleri mutlu etmiştir. Ben başta Hoca hanım olma üzere tüm öğrencilerimize bir kez daha Osmanlı´nın Parmak İzi Safranbolu´muza hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.  

Öğrenciler ziyaretin ardından Safranbolu Belediyesine geçerek İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden kent hakkında bilgiler aldı. 


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °