Bu Daha Başlangıç

Bilim Uzmanı ve MHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Osman Aydın, yeni bir Safranbolu için geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi.

SİYASET 28.11.2013 12:52:16 0
Bu Daha Başlangıç

Yapacağı projeleri hakkında bilgiler veren Osman Aydın, çocuklara yönelik özel eğitim bölümü, rehabilitasyon merkezleri, misafir birey evleri, safran trafik park, alp otağı ve planateryum (gezegen evi) gibi projeleri olduğunu belirterek, yeni bir Safranbolu oluşturacaklarını söyledi. Aydın, “Sağlık kurumlarından alınacak bilgiler ve engelli derneklerinden alınacak sayısal veriler göz önüne alınarak, 0-6 yaş grubuna yönelik ‘Özel Eğitim Bölümü’ olacaktır. Özel Eğitim Bölümü: Çocukluk döneminde sağlıklı bir gelişim göstermesi istenen Özel Eğitim alacak bireyin temel gereksinimlerini karşılamasına yardımcı olmak, yetersizliğin engele dönüşmesini önlemek için çalışacaktır. Burada bireyin mümkün olduğunca Kaynaştırma Öğrencisi konumunda Örgün Eğitime katılması asıl hedef olacaktır. Kaynaştırma eğitimine dahil olamayacak bireyler ‘Hayat Boyu Öğrenme ve Rehabilitasyon’ bölümünde sürekli destek alacaklar. Yaş ilerledikçe bireyde farkındalık artıyor bu nedenle rehabilitasyona daha çok ihtiyacı oluyor” dedi.

 REHABİLİTASYON VE AYRINTILARI

  “Eğitim dört duvar arasında yapılırsa bir tarafımız eksik kalır” diye Osman Aydın, şunları söyledi:

 “Evcil hayvan barınağı: Bireylere evcil hayvanlar ‘tavşan, midilli, tavuskuşu v.b. gibi’ ile rehabilitasyon hizmeti vermek. Hayvanlarla ilgilenecek, onları besleyecek, sevecek.

Fide Serası: Bölgede sebzecilik yaygın olarak yapılmakta ve fideler genelde Antalya ilinden getirilmektedir. Kampüs içinde 5 dönüm alan Fide Serası olarak düşünülmektedir. Bireyler bu seralarda toprak nasıl hazırlanır, tohum nedir? Nasıl tohum ekilir? Sulama nasıl yapılır? Yeşil-sarı-mor-kırmızı-pembe gibi renkleri yaparak yaşayarak öğrenecekler. Açık Alan Bölümü: Bu bölgede sebze ve meyve üretimi yapılacak. Bireyler bu alanı uygulama ortamı olarak kullanacaklar. 5-6 dönüm sebze ve 9-10 dönüm meyve bahçesi olacak. Serbest Etkinlik Alanı: Kapalı spor salonu, açık basketbol-futbol-voleybol sahası, mega satranç sahası, spor aletleri ve egzersiz alanı 20 dönüm.”

   MİSAFİR BİREY EVİ

  “Misafir Evi” hakkında da bilgiler veren Aydın, “Aileler günübirlik düğün, misafirlik, cenazeye katılım gibi durumlarda çocuklarını 24 saate kadar bırakacağı bir misafirhane bulunacaktır. Aynı anda 100 bireye hizmet verecek durumda 2 katlı olacaktır. Kampüs içinde izole olmayı engellemek için; okullardan misafir öğrenci kabulü yapılacaktır.

   SAFRAN TRAFİK PARK

  “Safran Trafik Parkı” ile çocukların gelecekte iyi bir sürücü olmalarını sağlayacaklarını belirten Aydın, “Trafikte oluşan olumsuzluklara yalnızca küçük yaşlardan itibaren verilen modern ve uygulamalı trafik eğitimi ile biteceği inancıyla, yola çıkarak ilçemiz başta olmak üzere ilimizde bulunan ilköğretim ve ana sınıfı dahil 1, 2, 3, 4. sınıf öğrencilerini trafik konusunda bilgilendirerek bilinçli çocuklar yetiştirip onların yarınlarını güvenli hale getirebilmek. 2 türlü ziyaretçi alacak. 1. yöntem; okullardan gelen talepler doğrultusunda sınıf olarak öğrenci alınacak. 2. yöntem; bireysel talepler doğrultusunda yaş grubuna göre öğrenci alınacaktır. Temel Trafik bilgisi slayt, video görsel diğer materyaller ile derslikte anlatılacak. Sonra uygulama alanında yaya olarak uygulanacak ve en sonunda akülü arabalar ile uygulama yapılacaktır” dedi.

  GEZEGEN EVİ (PLANATERYUM)

  Gezegen Evi anlamına gelen; astronomi ve uzay bilimleri öğrenmek ve anlamak için geliştirilmiş, gökyüzünü özel bir optik projektör yardımıyla, kubbe altında son derece gerçekçi simülasyonla inceleyemeye imkan veren Planateryum kuracaklarını belirten Aydın, şunları söyledi:

  “Türkiye’de astronomi biliminin eğitim sistemimizde yeteri kadar yer alamaması, buna karşın gelişen ve kalkınan ülkelerde bu bilim dalının eğitim sistemlerinin ayrılmaz parçası oluşu, bizi planetaryumlar alanında ülkemize yatırım yapmaya teşvik etmiştir. Günümüz koşullarında astronominin önemi, hem öncü bilim olarak, hem de gelişen teknolojiler ile her geçen gün daha fazla fark edilmektedir. İleri ülkelerde astronomi, temel eğitimin parçası olarak, çocuklara okula başladıkları ilk günden itibaren ders olarak verilmektedir. Böylece ancak geceleri gökyüzüne baktıklarında derinliğini görebildikleri uçsuz bucaksız evrenimizin, erken yaşlardan itibaren farkına varmaktadırlar. Bunun için çocuklarımızın, eğitimini aldıkları konuları görerek daha iyi algılamalarını sağlayacak, planateryum sistemlerini Türkiye’ye getirmiş bulunmaktayız. Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz planetaryum yatırımları ile astronomi eğitiminin yaygınlaşmasını sağlamak ve her çocuk için kolay ulaşılabilir hale getirmek asıl hedefimizdir.”

  ALP OTAĞI

  Alp Otağı projesi ile ilgili de bilgi veren Aydın, “Engelsiz Kent Projesindeki bireylerden seçilecekler planeteryum içindeki kafeteryada, Safranbolu Belediyesi’ne ait olan 2 tane kafeteryada (Kavaklar, Hıdırlık Tepesi) bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek adına çalışacaklar. Bu bireyler; Engelsiz Kent içindeki Sera-Bahçe gibi tesisler ile kafeteryalar arasında rotasyona tabi olacaklardır” dedi. 

Haber: Ersin TURAN

 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °