Bu Projeler Ovacık`a Hayat Verecek

AK Parti Ovacık Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Eroğlu, en büyük projesinin Askeri Birliği ilçeye getirerek, Ovacık’ta bulunan esnafın yüzünü bu şekilde güldüreceğini söyledi.

SİYASET 25.12.2013 18:07:15 0
Bu Projeler Ovacık`a Hayat Verecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Ankara, İstanbul ve İzmir`deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlattığı çalışmalar kapsamında birliklerin gelişmekte olan şehirlere kaydırılması konusunda girişimlerde bulanarak Ovacık’a birlik kazandıracağını belirten AK Parti Ovacık Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Eroğlu, bununla birlikte hizmet sektörünün gelişeceğini, işsizliğin azalacağını ve göçün önüne geçileceğini kaydetti.  Eroğlu, “Ovacık nüfus olarak Karabük’ün en küçük ilçesi durumunda. Daha önce büyükşehirlerdeki tabur, alay ve tugayların gelişmekte olan şehirlere kaydırılması yönündeki kararın ardından bu iller arasında Karabük’te yer almıştı. Bizde bu konuda Ovacık ilçemize bir askeri birlik getirerek, ilçemize ekonomik anlamda büyük bir katkı sağlamış olacağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sayın büyüğümüz Mehmet Ali Şahin Bey’in de destekleri ile bunu yapacağımıza eminim. İlçemize askeri birliğin gelmesi ile hizmet sektörü gelişecek, işsizlik azalacak ve büyükşehirlere göçü önlemiş olacağız” dedi.

  Hayvancılığın geliştirilmesi içinde projeleri olduğunu belirten Eroğlu, Süt İşletme Tesisi fizibilite çalışmasının yapıldığını belirterek, “Yatırım maliyeti 230 bin TL olan yatırım için KÖYDES ve İz Özel İdare ortaklığı yanında değişik kaynaklarda sağlanabilmektedir. Yaklaşık 30 kişinin çalışacağı ve dolaylı olarak 500 kişinin faydalanacağı yatırım ilçemize büyük bir canlılık ve katkı sağlayacaktır. Meyve bahçeleri kurulacak, bu çalışmaların da fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup, gruplandırmalar ve deneme bahçeleri İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerindeki arkadaşlarımızla yürütülecektir. Meyve bahçelerinin kurulması endüstri yatırımı olan meyve suyu fabrikasını gündeme getirecektir. Yatırımın maliyetinin 400 bin TL olarak hesaplandığında fabrikada 110 çalışan olacaktır. Bu fabrikadan bin 200 kişi faydalanacaktır. Bu yatırımlar için KÖYDES, İl Özel İdare, Kalkınma Ajansı ve Avrupa Yatırım Fonlarından yararlanılmaktadır” diye konuştu.

  Aydınlık Bir Ovacık

  Hilmi Eroğlu, ilçenin aydınlatmalarının yapılarak, gecesi gündüz gibi olan bir şehir planladıklarını belirterek, “Ovacık’ta hayatı 12 ay yaşanır hale getirmek için ‘yol medeniyettir’ düşüncesiyle şehir ile bağlantısı olan karayolu bağlantısının Türkiye standartlarında olması için girişimlerde bulunarak duble yol yapmak için uğraşacağız. Ovacık merkezde planlanacak fakülte veya yüksekokul fizibilite çalışmaları yapılmış olup gerekli girişimleri yapılacaktır. Ovacık’ta belediye ile başlattığımız TOKİ çalışmaları hız kesmeden devam edecek ve mutlaka TOKİ binaları halkımıza kazandırılacaktır. Ovacık Spor Lisesi ve Sporcu Kampı reklam ve federasyonlarla yapılacak anlaşmalarla aktif olarak kullanımı sağlanacaktır. Ovacık da seçimi mutlaka Ovacıklılar kazanacaktır” dedi. 


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °