Bunun dışındaki bütün derslerin yüz yüze yapılmasına

Karabük Üniversitesi tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılı için uzaktan eğitim kapsamında yapılacaklar Senato Kararı ile açıklandı.

GÜNCEL 17.08.2021 21:37:23 0
Bunun dışındaki bütün derslerin yüz yüze yapılmasına

 

Karabük Üniversitesi Senato Kararına göre Karabük Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim kapsamında, 65 yaş ve üzeri öğretim elemanları ile kronik rahatsızlığını e-nabız üzerinden belgelendiren öğretim elemanlarının istedikleri taktirde derslerini uzaktan eğitim yoluyla yapabileceği ifade edildi.

Yayımlanan senato kararındaki maddeler şu şekilde,

“Rektörlük seçmeli dersleri uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu´nun 5. Maddesinin ı bendinde belirtilen dersler (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve İş Sağlığı ve Güvenliği) uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır.

Derse devam zorunluluğu olan öğrenci sayısı, dersin verileceği sınıf kapasitesinin (öğrencilerin oturacağı sıra kapasitesi) %70´i aşıyorsa, bu ders 2 şubeye ayrılarak yüz yüze yapılacaktır.

Üniversitemiz dışından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu´nun 31., 40/b veya 40/d maddeleri uyarınca üniversitemizde ders vermek üzere görevlendirilen öğretim elemanlarının dersleri, ilgili birim yöneticisinin (Dekan/Müdür) kararıyla uzaktan eğitim yoluyla verilebilecektir.

Lisansüstü dersleri yüz yüze yapılacaktır.

Çevrim içi yapılacak derslerin üniversitemizdeki mesai saatlerine riayet etmek kaydıyla yapılması esastır.

Bunun dışındaki bütün derslerin yüz yüze eğitim yoluyla yapılmasına

Oy birliği ile karar verildi.”


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °