Çanakkale Gazisi Kaçmaz´ın oğlu öğrencilerle buluştu

'Dünyanın en yaşlı gazisi' unvanını taşıdığı 1994´te 110 yaşında yaşamını yitiren Hüseyin Kaçmaz´ın oğlu dünya barış elçisi Turgut Kaçmaz, Safranbolu Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu´unda 'Çanakkale ruhu' konferansına ka

GÜNCEL 18.01.2020 11:44:51 0
Çanakkale Gazisi Kaçmaz´ın oğlu öğrencilerle buluştu


Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Alp´in davetlisi olarak Safranbolu´ya gelen Turgut Kaçmaz, öğrencilere 'Çanakkale ruhunu' yaşattı ve çocukların yoğun ilgisinden mutlu oldu.
Şehit Atilla Bodur İlkokulu Müdürü İrfan Yalçınkaya, Turgut Kaçmaz´ın verdiği konferanstan çok memnun olduğunu, tüm öğrencilerin büyük bir ilgiyle sıkılmadan konferansı izlediklerini söyledi. Öğrencilerin kendi istekleriyle şiirler ve İstiklal Marşı´nı okuduklarını ifade eden Yalçınkaya, hem Turgut Kaçmaz´a hem de Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Alp ve yönetimine teşekkür etti.
Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Alp, 'Ben Çanakkale şehidi Ali oğlu Hasan´ın torunu olarak şehit dedemin ismini gururla taşıyorum. Okulumuz öğrencilerine Çanakkale ruhunu aşılamak bu şanlı zaferi bizzat yaşayan Gazi Hüseyin Kaçmaz´ın oğlu Turgut Kaömaz´ın ağzından dinlemelerini sağlamak için Turgut Amcayı okulumuza davet ettim. Kendisi bizi kırmadı ve geldi. Çocuklar salona girerek Çanakkale ile ilgili resimleri ve Çanakkale´de dedelerimizin giydiği kıyafetle Turgut Amcayı gördüklerinde gözlerindeki ışığı heyecanı görmek beni gelecek için çok umutlandırdı' dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °