ÇANAKKALE ZAFERİ´NİN 101. YILI

Türk Milleti´nin dünya tarihine yazdığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi´nin 101´inci Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Safranbolu ve Karabük´te düzenlenen törenlerle kutlandı

GÜNCEL 18.03.2016 16:48:16 0
ÇANAKKALE ZAFERİ´NİN 101. YILI

 

Safranbolu Şehitliği Anıtı´nda düzenlenen “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedad Arıcan ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´un çelenk sunumu ile başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından devam eden törene, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlikteki programın ardından Safranbolu Aile Mezarlığı içerisinde bulunan şehit mezarları ziyaret edildi. Edilen duaların ardından Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ndeki programa geçildi.
Öğrencilerin Çanakkale Zaferini anlatan tiyatro ve oratoryo gösterisinin ardından, Çanakkale Zaferi ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedad Arıcan ve Belediye Başkanı Dr. Necdet Akksoy tarafından verildi.
KARABÜK´TE 18 MART KUTLAMALARI
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla ilk tören Şehitler Anıtında düzenlendi. Törene, AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal,Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışma, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer ve üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu ve üyeleri, şehit aileleri, askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Askeri Tören Mangası tarafından saygı atışı yapıldı.
Günün anlam ve önemine binahen Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer bir konuşma yaptı.
Şehitler Anıtında düzenlenen etkinlik Vali Orhan Alimoğlu ve protokol üyelerinin şehitliklere karanfil bırakması ve dua etmesi ile sona erdi.
Program daha sonra 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerin ardından Yenişehir camiinde Cuma namazı öncesi şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °