ÇANAKKALE ZAFERİ`NİN 100. YILI

Türk Milleti’nin dünya tarihine yazdığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Karabük’te düzenlenen törenlerle kutlandı

GÜNCEL 18.03.2015 19:15:50 0
ÇANAKKALE ZAFERİ`NİN 100. YILI

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla ilk tören Şehitler Anıtında düzenlendi. Törene, Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adalet Komisyonu Başkanı Timuçin Dedeoğlu, Karabük Üniversitesi Rektör V. Ali Güneş, Vali Yardımcıları Abdullah Acar ve Tarkan Keskin, Daire Müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer ve üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Esen ve üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sebahattin Çorbacı ve üyeleri, şehit aileleri, askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Askeri Tören Mangası tarafından saygı atışı yapıldı.
Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu, “Geçen hafta kutladığımız İstiklal Marşımızın kabulünde de ifade etmiştim, bu anmalardan gayemiz yaşı ilerlemiş olanlara hatırlatmak, gençlerimize ise geçmişte ne olduğunu öğretmek. Çünkü insanoğlu tarihte pek değişmiyor benzer işler herkesin başına gelebiliyor. Geçmişinden haberi olmayanlar sonra ne yapacaklarını bilemiyor. Yeryüzü güzel bir yer ama burada şerefle yaşamak, alnı açık yaşamak, hak etmeden olmuyor. Onun için bizden evvel neler olmuş onları yeteri kadar bilmemiz lazım. Çanakkale’yi anlamak için Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitleri” şiirini anlamak gerekir. İstiklal Marşını anlamadan, Çanakkale Zaferini anlamadan bizim milletimizi anlamamız mümkün olmaz ve bu memleket de alnı açık yaşamak da kolay olmaz. İstiklal Marşımızda da ifade edildiği gibi “Sen Şehit Oğlusun, İncitme, Yazıktır Atanı” dolaştığımız bu topraklar bedava kazanılmış topraklar değil. Bu zaferlerimizin kazanılmasında emeği geçen başta Büyük Atatürk olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum, zaferimiz kutlu olsun.”dedi
Şehitler Anıtında düzenlenen etkinlik Vali Orhan Alimoğlu ve protokol üyelerinin şehitliklere karanfil bırakması ile sona eren program daha sonra 100. Yıl Kültür Merkezinde Cumhuriyet Anadolu Lisesinin hazırladığı etkinlikle devam etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen Çanakkale Şehitleri Oratoryosu izleyenlere duygusal anlar yaşatırken, öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı.
Etkinlik kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit ve Gazi yakınlarına yemek programı düzenlendi. Karabük Polisevinde düzenlenen yemek organizasyonuna Vali Orhan Alimoğlu ve eşi Rana Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak ve eşi, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve eşi, şehit ve gazi yakınları katıldı. Şehit ve gazi yakınlarının yer aldığı masalara oturan protokol üyeleri ailelerle sohbet etti.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °