Çarşı SAKEM´de File Örme Kursu Devam Ediyor

Tarihi Çarşıda bulunan Çarşı SAKEM şubesinde devam eden File Örgücülüğü Kursunu ziyaret eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; , Sıfır Atık Projesi kapsamında başlattıkları kursların başarı ile devam e

GÜNCEL 22.03.2019 12:12:39 0
Çarşı SAKEM´de File Örme Kursu Devam Ediyor

 

Kurs ziyaretinde Ürkmezer´e, İŞKUR İl Müdürü V. Mustafa Çalış, Safranbolu İlçe Milli eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve Safranbolu Halk Eğitim ve ASO Müdürü Sezai Öztaş, ve SAKEM Koordinatörü Münevver Esen´in eşlik etti.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer “ Sıfır Atık Projesinde Pilot Bölge ilan edilen Safranbolu´da ev hanımlarının file örerek ve dağıtımına katkı vererek projeye destek olduklarını, kursun bu nedenle kendileri için önemli olduğunu kaydederken, “ Safranbolu böylesi önemli bir projede pilot bölge olmanın ağırlığını çok kolay kaldırdı. Kısa sürede yüz binlerce plastik atık geri dönüşüme kazandırıldı. Bu anlamda Safranbolulu hanımların büyük katkısı bulunmakta onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Sıfır Atık Projesi´nde pilot ilçe olmanın önemine de değinen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Bundan sonra gelecek nesiller için büyük bir damga vurulmuş oluyor. Nasıl ki yıllar önce Safranbolu´nun UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş olması çok önemliyse sıfır atık anlamında pilot ilçe seçilmesi gerçekten çok önemli. Bundan sonra Safranbolu´da gelecek yıllarda çöp kamyonuyla karşılaşmayacağız. Bütün evlerdeki, iş yerlerindeki, okullardaki atıklar dönüştürülebilir hale gelecek. Kursiyerlerimize kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °