ÇEVRE GÜNÜNDE ANLAMLI PROJE

Dünya çevre Günü neden ile Safranbolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdür ve Yöneticileri ile Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğrencileri ve Öğretim Üyelerinin katıldığı etkinlik çerçevesinde A

GÜNCEL 6.06.2016 19:15:00 0
ÇEVRE GÜNÜNDE ANLAMLI PROJE

 

Etkinliğe Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´da katılırken öğrencilerin çevreye duyarlı olmaları gözlerden kaçmadı.
Etkinlik öncesi bir açıklama yapan Başkan Aksoy; “Safranbolu Akçasu Deresin de yapacağımız peyzaj uygulaması öncesinde Dünya Çevre Günü münasebeti ile Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğrencileri ve Öğretim Üyeleri çevre duyarlılığını arttırmak, çocukların çevreye yönelik bakış açılarını ortaya koymak, yine normal zamanlarda fark etmediğimiz ama dikkat edildiğinde kirlilik durumlarını ortadan kaldırmak için temizlik çalışması yapmak istediler. Bizlerde bu kapsamda bir kampanya düzenledik. Bu kampanyayı Üniversite öğrencilerimiz üstlendiler bizlere de destek vermek kaldı. Çocuklarımız hocaları ve kredi ve Yurtlar Kurumu Yöneticileri ile birlikte temizlik çalışması gerçekleştiriyorlar” dedi.
Çevrenin kirletilmeye devam edildiği müddetçe ne kadar temizlik elemanı çalıştırılsa çalıştırılsın temiz bir çevreye sahip olunamayacağını kaydeden Başkan Aksoy; “Temiz çevreye sahip olmak yine çevreyi korumak ile mümkün olabilir. İşte kanıtı burada çocuklarımızın temizledikleri çöplerin yüzde doksanı insan unsurunun oluşturduğu kirliliktir. İnşallah çok daha temiz bir çevreye ve çevre bilincine ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu vesile ile bu güzel projede emeği geçen ve Safranbolu´yu temiz tutma çabasındaki herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlikte Safranbolu Belediyesi tarafından Temizlik İşleri Müdürlüğüne yeni alınan Çöp Takside öğrencilere eşlik etti.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °