CHP ve MHP Tamam, Ya AK Parti!

2014 Yerel seçimlerine 3 aydan az bir süre kalırken, CHP ve MHP Safranbolu’da adaylarını belirledi. Ancak AK Parti’de ise belirsizlik sürüyor.

SİYASET 17.01.2014 17:07:40 0
CHP ve MHP Tamam, Ya AK Parti!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığı için Osman Aydın, Çetin İpek, Yusuf Kara ve Mustafa Özata başvuruda bulunmuştu. Yapılan anketler ve değerlendirmeler sonucunda MHP Safranbolu Belediye Başkan adayını Mustafa Özata olarak belirledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise süreç sancılı geçti. İlk olarak 2009 seçimlerinde 240 oyla seçimi kaybeden Mustafa Eren partiden istifa ettiğini açıkladı. Bülent Türkoğlu, Cumhur Onkardeşler ve Bülent Kütükçü CHP’den Safranbolu Belediye başkan aday adaylığı için resmi başvuruda bulundu. CHP’nin belediye başkan adayının 4-5 Ocak tarihlerinde açıklanacağı belirtilmesine rağmen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in daha önce partiden istifa eden Mustafa Eren’i arayarak “Adayımız ol” demesini üzerine aday belirleme açıklaması ileri bir tarihe ertelendi. Bu tarihten sonra genel Merkez tarafından Safranbolu’da yapılan ankete Mustafa Eren’in ismi eklendi. Yapılan anketlerde Mustafa Eren’in ismi birinci sırada çıkarken, 16 Ocak’ta yapılan Parti Meclisi CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Eren’i açıkladı. Mustafa Eren isminin kesinlik kazanmasın ardından Bülent Türkoğlu partiden istifa ettiğini açıklayarak DSP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

  AK Parti’de ise belirsizlik halen daha sürüyor. Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığı için Necdet Aksoy, Ali Kaya, Ali Keskinkılıç, Bahattin Eroğlu ve Özlem Urgancıoğlu Cihan başvura da bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce Karabük Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Ceylan açıklanırken, ilçeler ise henüz açıklanmış değil. Aday adaylığı başvurularında mevcut Başkan Necdet Aksoy’un tekrar aday gösterileceği konuşulurken, 17 Aralık operasyonundan sonra ise Aksoy’un aday gösterilmeyeceği öne sürüldü. 17 Aralık operasyonu nedeniyle AK Parti ile cemaat arasında yaşanan gerginlik sonrası Başbakan Erdoğan’ın cemaate yakın imleri aday göstermeyeceği iddia edildi.  Başkan Aksoy’un da 2-3 ay önce Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen’i ziyaret ettiği iddiası ortaya atılırken, Aksoy’un Gülen cemaati ile olan ilişkisine ait dosyanın ise Başbakan Erdoğan’ın önünde olduğu iddia edildi.

  Öte yandan bir başka iddia ise AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın Safranbolu’da Belediye Başkan Adayı için Cumhur Ünal’ı önerdiği.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °