Cizreli Öğrenciler Safranbolu'da

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Safranbolu'yu gezerek Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan'la hasret giderdiler.

GÜNCEL 21.03.2012 20:02:56 0
Cizreli Öğrenciler Safranbolu'da

62 kişilik Cizre Meslek Yüksek Okulu öğrenci ve okul yöneticileri Ankara, Safranbolu, İstanbul ve Çanakkale güzergahlı bir gezi düzenlediler. Safranbolu’ya yapılan gezide Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konuklara öğlen yemeği ikram etti. Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ise konuklarıyla yakından ilgilendi.
 
Yemekte Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Gürbüzer gazetecilere gezi ile ilgili bilgiler verdi.
 
İlk olarak açıklama yapan ve Şırnak’ın Cizre İlçesinde Kaymakamlık görevindeyken yakın ilişkiler kurduğu gençlerin, kendisini ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan şöyle konuştu;
 
“Güzellikleri paylaşmak lazım, ben de orada kaymakamlık görevindeyken okul binasının yapımında emeğimizin geçtiği Cizre Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz bu gün Safranbolu’dalar. Bir Türkiye gezisi düzenlendi. İki gün önce yola çıktılar. Dün Ankara’daydılar. Bu gün buradalar ve iki gün bizim misafirimiz olacaklar. İstanbul ve Çanakkale gezileri olacak. Gençlerimizin bir şekilde hem Türkiye’yi tanıma, ortak güzel bir şeyler yapma adına çok güzel bir etkinlik. Buradaki öğrencilerimiz yüksek okul öğrencileri. Toplam 62 misafirimiz var. Bu tür sosyal organizasyonlar insanların birbirini tanıması ve kaynaşması açısından önem taşıyor. Safranbolu’nun tarihi turistik yerlerini, ilçe merkezindeki o güzel eserleri beraber gezeceğiz. Güzel bir birikimle ayrılmalarını diliyoruz. İlçe milli eğitim müdürlüğümüzün, belediye başkanımızın, il genel meclisimizin, valimizin ve bazı iş adamlarımızın çok ciddi katkıları var. Gençlerimizi ağırlamada destek veren tüm hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, Türkiye’nin doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle kardeş olduğunu, bölünmez bir bütün olduğunu gösteren en güzel sahnelerden birinin burada yaşandığını söyledi.
 
Aksoy, son günlerde gündemde olan Nevruz kutlamalarında yaşanan olaylara da değinerek “birtakım kışkırtmalarla ülkenin gündemini meşgul eden olumsuzlukların yanında Safranbolu’da güneydoğudan bir şehrimizdeki yüksekokulu ağırlıyoruz. Oradaki gündemin yapay olduğunun en güzel örneği burasıdır” dedi.
 
Başkan Aksoy öğrencilere ikram ettiği öğle yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak geziyle ilgili düşüncelerini şöyle sürdürdü;
 
“Çocuklarımız çok rahat bir şekilde oradan buraya gelip burada kendilerini ağırlatabiliyorlar ve Türkiye gezisine çıkarak bir otobüs içerisinde kardeşliğini sürdürebiliyorlar. Ulusal medyaya yansıtılan son zamanlarda ortaya çıkarılan kalkışmaların nasıl bir provokasyon sonucu olduğunu ve esas gündemin kardeşlik olduğunun en güzel ispatı buradadır diye düşünüyorum. Safranbolu’muz dünya miras kenti listesinde olmakla beraber Türkiye’nin de en fazla gezilen, merak edilen kentlerinden birisidir. Türkiye de üç yeri gezmeyi hedefleyen bu gençlerimizin Safranbolu’yu da bu halkanın içerisine katmış olmalarından dolayı büyük memnuniyet duymaktayız. İstanbul, Ankara ve Safranbolu’yu geziyorlar. Ziyaret takvimlerinde Safranbolu’nun olması bizleri onurlandırıyor. Kendi şehrimizle onur duyuyoruz. İnanıyorum ki bu gençlerimiz de gidip gezdikleri yerlerde Safranbolu’yu en güzel şekilde anlatırlar diye düşünüyorum. Şehrimiz adına Sayın Kaymakamımıza da bu organizasyona destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum.”
 
Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Gürbüzer ise aynı gezinin geçtiğimiz yıl da farklı şehirlere yapıldığını ancak bu seneki gezinin Safranbolu’dan başladığını ve burada sıcak bir şekilde karşılandıklarını söyledi. Kendileriyle yakından ilgilenen Safranbolu kaymakamı ve belediye başkanına teşekkür eden Gürbüzer bu gördükleri güzellikleri gittikleri yerlerde de anlatacaklarını ifade etti.
 
 
Gürbüzer konuşmasını şöyle sürdürdü; “Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan’ın Cizre de yaptığı çalışmaları daha iyi anlıyoruz. Cizre de basının abarttığı kadar terör olayları yok. Onlar eskide kaldı. Bundan sonra önümüzde çok daha iyi günler olacak. Bu huzur ve sükûnun tesisinde de anlıyoruz ki kaymakam beyimizin orda görev yaptığı sıralarda çocuklara hediyeler dağıtması, top dağıtması bunların çok faydası olmuş. O çocuklar şu anda o kötü davranışları bırakmışlar ve daha olumlu bir yöne dönmüşler.
 
Bizim bu gezimizin bir yönü de sosyal dönüşüm projesidir. O yörenin insanını kazanmak, orada hepimizin bildiği gibi büyük travmalar yaşanmış. Özellikle 90’lı yıllarda faili meçhuller gibi halka eziyetler ve korkular salınmış. Şimdi Allaha şükür şimdi onların hiçbir izi kalmamış. Onları yapanlar şu anda adalet önünde hesap veriyorlar. Bu bakımdan bizler Cizre meslek yüksek okulu idareci ve öğrencileri olarak. Türkiye’nin bu yöreye daha olumlu bakacağını ve daha iyi haberler alacaklarını ümit ediyoruz. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz.”
Öğrencilerin gezi programı öğle yemeğinin ardından Safranbolu şehir gezisi ile devam etti.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °