ÇOCUK REKTÖRLER KOLTUĞU DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilkokul öğrencileri Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat´ın koltuğunu devraldı

GÜNCEL 25.04.2016 16:32:56 0
ÇOCUK REKTÖRLER KOLTUĞU DEVRALDI

 

Yunus Emre İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Hilal Boynueğrioğlu, Zeynep Kara ve Muhammed Emir Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat´a ziyaret gerçekleştirdi. Yunus Emre İlkokulu Müdür Yardımcısı Recep Kabadayı ve Öğretmen Şükran Uluçay´ın da bulunduğu ziyarette öğrenciler Rektör Polat´a çiçek takdim etti, ardından sırayla makam koltuğuna oturup isteklerini sıraladı.
Koltuğunu devreden Rektör Polat, Rektörlük görevini yürüten öğrencilere taleplerini ve Üniversiteyi daha da geliştirmek için ne gibi düşünceleri olduğunu sordu. Temsili olarak koltuğa oturan ve kısa süreliğine de olsa rektörlük görevini devralan öğrencilerden Zeynep Kara;
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı bizlere armağan eden ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´e ve bizleri davet ettiği için değerli Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat´a çok teşekkür ederim.” diyerek konuşmasına başladı. Kara, Üniversitenin kurulduğu 2007 yılından bu yana hızlı bir şekilde gelişme kaydettiğini ve bu gelişmenin sürdürülerek ülkemizin sayılı üniversiteler arasında yer almasını istediğini belirtti. Zeynep Kara ayrıca KBÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin bundan böyle Karabük´te eğitimlerini alacakları için mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.
Büyünce Mimar olmak isteyen Muhammed Emir Şahin ise okulunun ihtiyacı olan yeni bir spor salonu konusunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat´tan yardımcı olmasını istedi. Şahin “Okulumuzda oyun oynayabileceğimiz bahçemiz çok küçük ve kışın spor yapamıyoruz. Bu yüzden okulumuzda kapalı spor salonunun olmasını istiyoruz.” dedi.
Görevi devralan bir diğer öğrenci Hilal Boynueğrioğlu ise “Karabük ormanlık alanları çok olan bir şehir fakat şehir merkezinde ağaç sayısı çok az. Bu yüzden ağaç sayısının arttırılmasını istiyorum.” diyerek şehrin yeşillendirilmesi konusundaki talebini dile getirdi.
Prof. Dr. Refik Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 23 Nisan´ın çocuklar için önemine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onları kabiliyetleri yönünde ne kadar iyi geliştirirsek o kadar başarılı oluruz. Çağımız internet ve bilgi çağı bu da bizim bakış açımızın üzerine çıkan bir durumdur. Bizler veliler olarak yeniliğe ve gelişime ayak uydurmalıyız.”
Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat öğrencilere hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °