Çocuk Trafik Eğitim Parkında ilk eğitim gerçekleşti

Çocuklarda trafik bilincini geliştirmek amacıyla oluşturan Çocuk Trafik Eğitim Parkında ilk resmi eğitim gerçekleşti.

GÜNCEL 7.04.2022 17:10:09 0
Çocuk Trafik Eğitim Parkında ilk eğitim gerçekleşti

Valiliğin himayelerinde hayırsever işletmelerin yardımı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kontrollüğünde yapımı tamamlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkında ilk resmi eğitim yapıldı.10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karabük´te faaliyet
gösteren Özel Eğitim Okulu öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen eğitimde, öğrencilere trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması, trafik
işaret ve ışıklarında ne şekilde,hareket edileceğinin ve karşılaşılan sorunlarda ne gibi tedbirler alınacağı konusunda uzman Trafik Polisleri tarafından eğitimler verildi.

Eğitim programına Vali Fuat Gürel ve Eşi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri katıldı. Heyet,Trafik Polisleri tarafından özel çocuklara verilen eğitimleri takip etti.Önce Dersliklerde aldıkları teorik trafik kurallarının ardından ,akülü araçlar ve bisikletlerle Trafik Polisi eşliğinde parkurda tur atan öğrencilere, yaya geçitleri, tüneller, sinyalizasyonlu ve dönel kavşaklarda hangi kurullara uyacakları uygulamalı olarak anlatıldı.
Hizmete sunulan Çocuk Trafik Eğitim Parkında,2 adet derslik ve kafeterya, amfi açık hava dersliği, yaya geçitleri, sinyalizasyonlu kavşaklar, kontrolsüz ve dönel kavşaklar, hemzemin geçitler, tünel, kasisli yollar ve duraklar yer alıyor.Teorik ve uygulamalı eğitimleri başarı ile tamamlayarak Fahri Trafik Polisi kartı verilen öğrencilere günün anısına Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından kırmızı düdük ve çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çekildi.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °