Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´in talimatı ile geçtiğimiz yıl projelendirilen ´Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor´, bu yıl ise, ´Bu Ağaçların Gölgesi Hepimize Yeter´ ba?

GÜNCEL 27.03.2019 12:52:55 0
Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor

 

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Hasan Doğan Sevgi Evleri Müdürü Mustafa Tosunoğlu, öğrenciler ve sevgi evlerinde destek gören çocukların katıldığı program öğrencilerin söylediği orman ve fidan sevgisini anlatan şarkı ile başladı. 

Çanta, kalemlik ve çeşitli ikramların yapıldığı çocuklarla yakından ilgilenen Safranbolu kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Bizim inancımız gereği, doğaya, çevreye saygı duymakla kendimizi mükellef sayıyoruz. İçinde yetiştiğimiz millette bu kültüre haiz bir millet. Atalarımız bulundukları her alanı yeşillendirmeye çaba göstermiştir.  Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ´Atatürk Orman Çiftliğini´ kurarak ağaçlandırma ve fidan dikmeye ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Son 15 yılda milyarlarca fidanı toprakla buluşturduk.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2018-2023 Fidanlar Toprakla Buluşuyor Projesi kapsamında bizlerde Safranbolu´muzda fidanları toprakla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Çocuklarımızı da böylesi ilgili oldukları için tebrik ediyorum” dedi.  Konuşmanın ardından, Ürkmezer ve beraberindekiler çocuklarla birlikte yüzlerce fidanın dikimine geçti.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °