Çocuklar Oyun Köyünde Doyasıya Eğlendiler

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23 nisan etkinlikleri kapsamında Safranbolulu çocuklara oyun köyü kurdurdu.

GÜNCEL 23.04.2012 23:40:34 0
Çocuklar Oyun Köyünde Doyasıya Eğlendiler

Başkan Aksoy Safranbolu Misak-ı Milli Meydanına kurdurduğu dev oyun köyü ile çocuklara yıllarca unutmayacakları bir eğlence imkanı sundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel hazırlattığı program kapsamında binlerce ilköğretim okulu öğrencisi tek tek davet edildiği etkinlik tamamen ücretsiz. Çocukların doyasıya eğlendiği oyun köyünde Başkan Aksoy kendi eliyle bin adet hikaye ve boyama kitabı dağıttı. Çeşitli yarışmaların yapıldığı etkinlikte sürpriz hediyeler, palyaçolar, şişme oyuncaklar, yüz boyama, animasyonlar ve Safranbolu Kültür eğitim Merkezinin (SAKEM) tarafından çocuklara yönelik hazırlanan birçok sürprizler yer aldı. Resim yarışmasında birinci olana büyük bisiklet hediye edilirken ikinciye de bir adet skuter hediye edildi. Diğer yarışmalarda da mp3 çalar, boyama kalemleri, saat, uzaktan kumandalı oyuncak araba hediyeleri çocuklara verildi.

2 bin çocuğun gün boyu doyasıya eğlendiği Oyun Köyü hakkında gazetecilere bilgiler veren Başkan Aksoy şöyle konuştu, 
“Her yıl 23 Nisan’da yaptığımız gibi bu sene de Misak-ı Milli Meydanında 23 Nisan coşkusunu bütün çocuklarla beraber yaşamak için Oyun Köyü kurduk. Oyun Köyü içerisinde şişme oyun gurupları var. Kitaplar dağıtıyoruz. Boyama kitapları, hikaye kitapları, balonlarımız, yüz boyamaları ve faaliyetlerimiz yine bu sene çocuklarımızı resim yaptırmaya özendirmek amacıyla üç kategoride resim yarışmaları düzenledik. Orta öğretim seviyesindeki çocuklar için bir yarışma ilköğretim seviyesindeki çocuklar içinde bir yarışma, bir de ana okul seviyesindeki çocuklar için bir yarışma yaptık. Bu yarışmalarda ödüllerimiz var. Birinciye bisiklet, ikinciye skuter ve diğer mp3 çalar boya kalemleri saat gibi hediyelerimiz var. İstiklal marşının ilk iki kıtasını en güzel okuyan çocuğumuza ödüllerimiz var. Şiir yarışmamız var. Safranbolu’daki çocuklar 23 Nisan’ı sadece resmi törenlerdeki etkinliklerle değil buradaki güzel etkinliklerle eğlenerek kutluyorlar. Gerçekten çocuklarımızı mutlu gördüm. 23 Nisan coşkusu büyük bir hızla devam ediyor. Safranbolu bu anlamda bütün milli günlerinde olduğu gibi 23 Nisan’da da belediyesiyle de, halkıyla, çocuklarıyla bir etkinlik yapıyor. Misak-ı Milli Meydanındaki bu etkinliğimize tahminimce bin 500-2 bin civarında sadece yarışmalara katılan çocuklarla beraber geniş bir katılım var. İnşallah bu çocuklarımız bugün yaşadıklarını anı olarak gelecekte hatırlayacaklar ve bu bayram coşkusu onların hafızlarında yer edecektir diye düşünüyorum.”  


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °