“ÇOCUKLARIMIZA ESKİ RAMAZANLARI YAŞATIYORUZ”

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Misak-ı Milli meydanındaki etkinliklerle çocuklara eski ramazanları yaşattıklarını söyledi

GÜNCEL 9.06.2016 19:02:34 0
“ÇOCUKLARIMIZA ESKİ RAMAZANLARI YAŞATIYORUZ”

 

Dün akşam Misak-ı Milli Meydanında hizmet veren esnaflara hayırlı işler dileyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy daha sonra meydanda gerçekleşen programlarda eğlenen çocukları izledi. Çocuklarla bir süre vakit geçiren Aksoy daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.
“Şu günlerde sık sık dile getirdiğimiz, nerede o eski ramazanlar cümlesini ortadan kaldırmak için yeniden düzenlediğimiz Misak-ı Milli Meydanında çeşitli etkinliklerle çocuklarımız için yapmaya devam ediyoruz” diyen Aksoy; “Çeşitli eğlenceler ve yarışmaların yanında geleneksel orta oyunlarımız ile çocuklarımızı buluşturmaktayız. Bunun yanı sıra ramazan ayı boyunca her mahallemizde de iftar programlarımıza devam ediyoruz. Bu iftarlarda da çocuklarımıza çeşitli ikramlar yapmaktayız. Bu çocuklar nerede o eski ramazanlar diyecekleri tadı bugün Safranbolu´da almaktalar. Yine Teravih namazı sonrası ve hafta sonlarında büyükler için çeşitli programlar yapılacak. Bu etkinliklerde de Kur´an Tilavetinden Tasavvuf Musikisine, dini sohbetlere çeşitli programlar gerçekleştirilecek” dedi.
Meydanın bir bölümünde de Safranbolu Çarşısı oluşturduklarını kaydeden Aksoy, bu çarşıda da çoğunlukla Safranbolu´ya özgü hediyelik eşyalarımızı vatandaşların ilgisine sunuyoruz. Yani kısaca Korumanın Başkenti Safranbolu´muz Ramazan Ayını iftar sofraları ile ramazan akşamları ile dolu dolu yaşamakta olduğunu söyledi.
Ramazan Akşamları programı Karagöz – Hacivat gölge oyunu ve çeşitli yarışmalar ile devam ederken, aileler ve çocuklar gönüllerince eğlendiler. 10 Haziran Cuma akşamı program ise Rıza Günay ile Kur´an Ziyafeti ile devam edecek.


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °