“Çocuklarımızın farklı alanlarda takibini çok önemsiyoruz”

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısında konuşan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, devletin eğitime çok geniş imkanlar sunduğunu ve bu imkanların en etkin şekilde kullanılması gereklil

GÜNCEL 13.09.2021 15:11:29 0
“Çocuklarımızın farklı alanlarda takibini çok önemsiyoruz”


Milli Eğitim Bakanlığı´nın Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin 12. maddesi gereğince, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Covit 19 salgınının öğrenci ve veliler üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine ilişkin ihtiyaç analiz sonuçları doğrultusunda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı yerel hedefin belirlenmesi, elirlenen yerel hedefin eylül ayı 2. haftasında e-rehberlik sistemine işlenmesi, E-Rehberlik Modülünün iş ve işlemleri, Eğitim kurumlarının Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine ilişkin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda veli, öğrenci, öğretmen, yönetici ve diğer kamu personeline yönelik yürütülecek etkinlikler, rehber öğretmeni olmayan eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde ilimizin ihtiyaçlarına yönelik düzenlenecek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine yönelik mahalli hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılacak çalışmalar, İl Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi´nin oluşturulması konuları ele alındı.
Gündem maddelerine dair genel değerlendirmelerde bulunan Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu´na bu hassas dönemde önemli görevler düştüğünü belirterek 'Yaptığımız bu toplantıda aldığımız kararların ivedilikle uygulamaya koymamız gerekmektedir. Sizlere güveniyoruz. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda aldığımız tedbirler şuanda başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu başarının devamlılığı için bir yerde sıkıntı, problem var ise anlık iletişim ile hızla çözüme ulaştırmamız gerekiyor.' ifadelerine yer verdi.
Sözlerinin devamında çocukların düzenli olarak akademik, fiziksel ve ruhsal durumlarının takip edilmesi gerektiğini ifade eden Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, 'Çocuklarımızın farklı alanlarda takibini çok önemsiyoruz. Öğrencilerimizi sürekli göz önünde tutmalıyız. Devletimiz özellikle eğitime çok geniş imkânlar sunmaktadır. Okullarımızın genelinde spor salonları, kütüphane, zeka oyunları, bilim ve robotik kodlama atölyeleri, çok amaçlı salonlar gibi öğrencilerimizin farklı ilgi ve yeteneklerine cevap verecek imkanlar bulunmaktadır. Bu imkânları en etkin biçimde kullanmamız gerekir. Ayrıca önümüzdeki hafta 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimize yönelik 2021-2022 eğitim öğretim yılına hazır bulunuşluk sınavı gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizi sınav sonuçlarına göre ders ders değerlendireceğiz ve hangi alanda eksiklik varsa onun tedbirini alacağız ve telafisi yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesi ve keşfetmesi için bütün imkânlar ortada. Burada size çok önemli görevler düşüyor.' diyerek komisyona çalışmalarında başarılar diledi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °