Çocukların Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Safranbolu’da coşkuyla kutlandı. İlçe protokolü çocuklarla oyun oynadı.

GÜNCEL 23.04.2014 14:05:21 0
Çocukların Bayramı

Kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin’in Misak-ı Milli Meydanı alanındaki Atatürk Anıtı`na çelenk koymasıyla başladı. Törene; Kaymakam Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Safranbolu Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Göksu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şehir stadyumunda devam eden kutlama törenlerinde, Kaymakam Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Belediye Başkan Vekili Halil Aydın çocukların ve halkın bayramını kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, genç nesillere mutlu bir yaşam sürmeleri için ortamlar ve imkanlar sunmanın kendilerinin görevi olduğunu söyledi.

İlçede eğitimin kalitesini ve fiziki ortakların iyileştirilmesi konusunda önemli hamleler yapıldığını ifade eden Derin, “Dünya, sizlerinde etkilerini hissetmediğiniz çok hızlı değişim sürecinden geçmektedir. İçinde bulunduğumuz çağda bilgi, sınırsız niteliği ile gelişmeler yön vermekte ve insanlığın önünde yeni ufuklar açmaktadır. İleri ülkeler düzeyine çıkmamız için başlattığı çağdaşlaşma hareketini başarmak, milletimizin özlemi olan büyük amaçlarını gerçekleştirmek için bilgi toplumu düzeyine mutlaka ulaşmak durumundadır. Bizler Türkiye’nin bu amaçlarını yakalayabilecek güç, birikim ve deneyime sahip olduğundan kuşku duymuyor, sizlerin de bu süreçte etkin biçimde yer alacağınıza inanıyorum. Sizler, gelişen dünyanın iyi eğitimli bireyleri arasında yerinizi almalı, kendinizi geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye ve yeniliklere her yaşta açık olmalı, aklın ve bilimin yolundan ayrılmamalısınız. Hepimizin bilgi gibi Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün önderliğinde verilen kurtuluş savaşı sonucunda büyük zorluklarla kurulmuştur. Türk ulusu, yurdumuzun parçalanmak istenmesi üzerine, büyük uyanışını gerçekleştirmiş, bağımsızlığını, özgürlüğünü ve bütün dünyaya karşı ulusal onurunu korumayı başarmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, bu süreçte atılan ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında belirleyici rol oynayan en önemli adımdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, savaş sırasında ve cumhuriyet döneminde üstlendiği tarihsel sorumluluk ile geleceğimizin sağlam temeller üzerinde biçimlenmesinde büyük katkıları olmuş bir kurumdur. Atatürk’ün böylesine büyük işlevler üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak siz çocuklara armağan etmesi geleceğimizin teminatı olan sizlere verdiği önemi göstermektedir. Sizler, çevrenizdeki ve dünyadaki olaylara karşı duyarsız kalmamalısınız. Kendinize her zaman güvenerek, küçük katkılarında büyük şeyler yapabileceğini unutmayınız” dedi.

Konuşmanın ardından resim, kompozisyon ve şiir dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinliklerde öğrenciler çeşitli gösteriler sunarken, ilçe protokolü de çocuklarla oyunlar oynadı.

Tataristan’ın Alabuga şehrinden gelen yabancı öğrenciler de yaptıkları gösterilerle büyük beğeni topladı.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °