“CUMHURİYETİMİZİN 93 YILLIK TARİHİ, ATTIĞIMIZ HER ADIMDA DERS ALMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDİR”

AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla mesaj yayımladı.

GÜNCEL 29.10.2016 17:06:29 0
“CUMHURİYETİMİZİN 93 YILLIK TARİHİ, ATTIĞIMIZ HER ADIMDA DERS ALMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDİR”

 

AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin  Uysal mesajında: “29 Ekim 1923´te ilan edilen Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır.

15 Temmuz Gecesi ülkemizi ve bu topraklarda yaşayan Müslüman halkı yok etmeye yönelik tarihin en büyük saldırılarından birine tanıklık eden 79 milyon milletimiz büyük bir demokrasi sınavından geçti. Tüm sömürgeci güçlerin desteğini arkasına alan gözü dünmüş bir katliam şebekesi olan FETÖ Terör Örgütüne karşı göğüslerini siper eden halkımız, şanlı tarihinden aldığı feraset, milli ve manevi değerlerimizin kazandırdığı iman ve cesaret ile bu kahpe girişimi hep birlikte bertaraf etmiştir.. Allah´tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğini destansı bir şekilde tarihe yazmıştır. Milletimiz demokrasiye sahip çıkarak, millet iradesine vurulmak istenen kelepçeye artık müsamaha gösterilmeyeceğini ve bu ülkede seçimle iş başına gelenler, ancak seçimle kalacak veya seçimle gideceğini göstermiştir.  Allah´tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğini destansı bir şekilde tarihe yazmıştır.

15 Temmuzdan sonra milletimiz ve demokrasimiz çok daha güçlü, ülkemiz çok daha itibarlıdır. Kardeşlik hukukumuzu ve demokrasimizi daha da geliştirerek, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bir yandan huzur ve güven ortamını tam anlamıyla tesis ederken, diğer yandan ülkemizin her alanda ilerlemesi için çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşma yolundaki proje ve reformlarımıza daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz. 

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °