“DAHA İLK SINAVDA ATATÜRKÇÜLÜKTEN ÇAKTI!”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray yaptığı basın açıklamasında AK Parti´nin Atatürkçülükten çaktığını ifade etti.

GÜNCEL 16.11.2017 21:26:20 0
“DAHA İLK SINAVDA ATATÜRKÇÜLÜKTEN ÇAKTI!”

 

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray AK Parti´nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na İsmail Kahraman´ın yeniden aday gösterilmesiyle ilgili açıklamalar yaparak,  “İsmail Kahraman´ın AK Parti´nin Meclis Başkanı adayı olarak gösterilmesi her bakımdan bir skandaldır. Bunun için iki noktayı vurgulamamız yeterli olacaktır. Birincisi İsmail Kahraman´ın damadı ile ilgili FETÖ´cülük iddialarıdır. Bu iddialar henüz tam bir açıklığa kavuşturulmamış iken AK Parti´nin Kahraman´ı Meclis Başkan adayı olarak göstermesi, FETÖ´yle ilgili soruşturmaların sulandırılmasında yeni bir safhaya girildiğinin açık bir göstergesidir.  Halen 15 Temmuz hain kalkışma teşebbüsü ile ilgili kurulmuş olan Komisyon´un raporunu bastırmaktan imtina eden birisinin Meclis Başkanlığı´na aday gösterilmesi vicdanları yaralamıştır.” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Çıray, İYİ Parti  Genel Başkanı Meral Akşener´in İYİ Parti Genel Merkezi´nin açılışı sırasında AK Partili yöneticileri kast ederek, ‘Şimdi de ‘Atatürkçü´ oldular. Ama şüphelerimiz var. Bu konudaki tutum ve davranışlarını hep birlikte takip edeceğiz.´ sözüne vurgu yaptığı açıklamasına “Sayın Akşener takipte haklıymış. Daha sözlerinin mürekkebi kurumadan AK Parti iki yıl boyunca Meclis´ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün izini silmek için elinden gelen her türlü gayreti göstermiş olan, 1923´e ‘darbe´ diyen, Meclis´teki Atatürk resmini kaldırmaya kalkan İsmail Kahraman´ı tekrar aday gösterdi. Yani AK Parti daha ilk sınavda Atatürkçülükten çaktı! Kahraman´ın tekrar aday gösterilmesi Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti´nin sözde Atatürk açılımının ne kadar samimiyetsiz, ne kadar hesapçı olduğunu göstermesi bakımından ibret vericidir.” diyerek devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Adayı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Çıray, “Genel Başkanımız Meral Akşener bu şerefli makama yakışır adaylardan biri olan Kayseri Milletvekilimiz Sayın Yusuf Halaçoğlu´nu önermiştir. İYİ Parti Başkanlık Divanı da oybirliği ile Sayın Yusuf Halaçoğlu´na Millet Meclisi Başkanlığına aday olması hususunda tavsiye kararı almıştır. Bu tavsiye kararının üzerine Sayın Halaçoğlu da bundan büyük bir onur duyacağını belirterek müracaatını yapacağını söylemiştir. Türk Milletine hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

/resimler/2017-11/16/2126580115886.jpg


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °