Dalgalan Sen De Şafaklar Gibi Ey Şanlı Hilal

Karabük Üniversitesi’nde Karabük’ün en büyük direğine Karabük’ün en büyük Türk Bayrağı dikim töreni gerçekleştirildi.

GÜNCEL 30.10.2013 17:14:55 0
Dalgalan Sen De Şafaklar Gibi Ey Şanlı Hilal

Karabük Üniversitesi’nin “Cumhuriyet, dünya tarihine altın harflerle yazılan bir bağımsızlık savaşının ve şanlı bayrağımızın daha bir coşkuyla göklerde dalgalanmasıdır. Bizlerde Karabük Üniversiteliler olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını daha da anlamlı kılacağımız ve bir ömür boyu gururla hatırlayacağımız özel bir güne imza atarak” sözleriyle KBÜ Demir Çelik Kampüsü’nde Karabük’ün en büyük bayrak direğine Karabük’ün en büyük bayrağını göndere çekmek için ‘Bayrak Dikim Töreni’ gerçekleştirildi. KBÜ Köprüsü üzerinden kortej yürüyüşü ile başlayan ‘Bayrak Dikim Töreni’ne; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Tarkan Keskin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, dekanlar, daire başkanları, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile basın mensupları katıldı. Demir Çelik Kampüsü içerisinde bulunan Stadyum çevresinde son bulan kortej yürüyüşünün ardından törenin açılış konuşmalarına geçildi. Yaklaşık 9 bin katılımcının yer aldığı törende ilk olarak öğrenciler adına Öğrenci Konsey Başkanı Semih Davşan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Davşan, “32 bin kişilik Karabük Üniversitesi ailesi olarak sevgi, saygı, kardeşlik ve huzur içerisinde bilginin en önemli kazanım ve güç olduğu günümüzde ülkemizi birer adım daha ileriye taşıyabilmek adına bugün buradayız. Gençlik bir ülkenin en büyük gücü ve kudretidir. Bu nedenledir ki atalarımız söylemlerinde geleceği gençlere emanet etmiştir. Atalarımızdan bizlere kalan vatanımızı bilimin aydınlatıcı ışığında okuyarak, daha çok okuyarak ileriye taşıyacağız” dedi.

  Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılında bir daha indirilmemek üzere şanlı Türk Bayrağını göndere çekmek için burada toplanıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal açılış konuşmasında, “Dünü hatırlamayan milletlerin, bugünkü sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmesi mümkün değildir. Bu millet yüzlerce devlet görmüş, yıllarca bağımsız yaşamış ve bu bağımsızlığının simgesini de bayraklarını göklerde dalgalandırarak herkese ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin her yaş gününde dünyaya meydan okurcasına, yeni projelere imza attığımız müddetçe bu milletin bayrağı asla indirilemeyecektir. Ben Karabük Üniversitesi Rektörü ve Biz Karabük Üniversiteliler olarak bir kez daha haykırmak istiyorum ki; Atam Cumhuriyetin emin ellerde Türk Milleti’nin onuru ve şerefi bize emanettir. Bugün burada bayrağımız göndere çekilecek ve bir daha hiç inmeyecektir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederek saygılar sunuyorum” diye konuştu.

  Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, günün anısına düzenlenen onur belgesini tüm öğrenciler adına Öğrenci Konsey Başkanı Semih Davşan’a takdim ederken, Öğrenci Konsey Başkanı Semih Davşan da böyle bir organizasyonun düzenlenmesini sağlayan farkları fark ettiren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a öğrencilerimiz adına onur belgesini takdim etti.

  Onur belgeleri takdiminin ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın butona basması ile birlikte bayrak göndere çekilmeye başlandı. Ana Mehteran Takımının ve dokuz bin kişinin hep bir ağızdan söylediği İstiklal Marşı’nın eşliğinde72 metreboyundaki Karabük’ün en yüksek direğinde göndere çekilen Türk Bayrağı 15x22.5 metre ebatlarında ve337,5 metrekarebüyüklüğünde olup Karabük’ün en büyük Türk Bayrağı olma özelliğine sahip.

  Bayrak Dikim Töreni Şanlı Türk Bayrağının göklerde nazlı nazlı süzülmesiyle son buldu.


Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °