DARBECİ PİLOT ESKİ VALİNİN DAMADI ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine katılan ve daha sonra yakalanarak tutuklanan 3. Hava Ana Jet Üssü Komutanlığı´nda görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan´ın, eski Karabük Valisi Orhan Alimoğlu´nun

GÜNCEL 23.08.2016 19:23:04 0
DARBECİ PİLOT ESKİ VALİNİN DAMADI ÇIKTI

 

İstanbul´da bir düğün salonunda Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal´ı kaçıran ekibin içinde yer alan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan´ın, son kararname ile merkeze çekilen Karabük Valisi Orhan Alimoğlu´nun damadı olduğu ortaya çıktı.
Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı 135. Filo´da Harekat Eğitim Subayı Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan´ın darbeden saatler önce görev alacak pilotlara ‘Gizli bir görev var´ diyerek operasyon hakkında detaylı bilgiler vermediği ve teçhizatlı helikopterinin lider pilotu olduğu ifadelerde ortaya çıktı. 3. Ana Jet Üssü 135. Filo´da görevli Pilot Üsteğmen Mustafa Şenyüz´ün verdiği ifadelerde Vali Alimoğlu´nun damadı Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan´ın kendinden üst rütbelileri yönlendirerek filoyu yönettiği de ortaya çıktı.
Darbeci pilot damadın daha sonra yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sincan Cezaevi´ne gönderildiği ve TSK´dan ihraç edildiği öğrenildi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °