Denetimler Aralıksız Sürüyor

Vatandaşların başta gıda ürünleri olmak üzere birçok alanda sağlıklı ve güvenli hizmet alması amacıyla turizme yönelik hizmet veren iş yerlerinde denetimler gerçekleştirildi.

GÜNCEL 17.12.2019 16:25:16 0
Denetimler Aralıksız Sürüyor

 

Aralarında Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu İlçe Emniyet, İlçe Sağlık, İlçe Tarım Müdürlükleri ile Maliye ve Esnaf Odasından oluşan Turizm Denetleme Komisyonu çalışmaları kapsamında cafe, lokanta ve pansiyonlarda denetim yaptı.

Başta hijyen kuralları, genel temizlik ve ürünlerin son kullanma tarihinin kontrol edildiği denetimlerde, iş yerini açmak ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgeler, personel kıyafeti, sağlık karneleri, ambalajlı ürünlerin son kullanma tarihleri ile açıkta satılan ürünler ile unlu mamuller incelendi. Sağlığı olumsuz etkileyecek gıda maddeleri ile diğer maddelerin ayrı reyonlarda satışının yapılıp yapılmadığı, tezgah ve raf yüksekliği gibi incelemelerin de yapıldığı denetimlerde, hijyen ve diğer alanlardaki şartlar ile ilgili işletmecilere çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulunuldu.

Komisyondan yapılan açıklamada, denetimlerin devam edeceği bildirildi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °