Ders Zili Çaldı

2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin nedeniyle Safranbolu`da tören düzenlendi.

EĞİTİM 15.09.2014 13:22:04 0
Ders Zili Çaldı

Misak-ı Milli Meydanı`ndan düzenlenen törene; Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safrabolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Emniyet Müdürü Kelmal İlhan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz`ın Atatürk Anıtı`na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Ardıdan Şehit Atilla Bodur İlkokulu`nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okumasıyla başlayan törende konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet ılmaz, eğitimin kişiye yaşam boyu hizmet sunan bir süreç olduğunu söyledi.

Toplumların ekonomik, sosyal, kültürel ve politik gelişmelerini doğrudan etkilediğini ifade eden Yılmaz, 'Buna bağlı olarak toplumun ve bireyleri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesi önceliklerimiz olmalıdır. Bu da nitelikli bir eğitimle gerçekleşir. İnsan diğer canlılar gibi dünyaya donanımlı gelmez. Eğitim ve öğretime ihtiyacı vardır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler bu nedenle bütçelerinden en büyük payı eğitime ayırmaktadır. Hayata kişisel, sosyal, zihinsel ve manevi anlamda iyi yetişmiş bireyler kazandırmak için okul döneminin amaçlara uygun olması gerekir' dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da, yeni eğitim öğretim yılını hayırlı olmasını diledi.

Safranbolu`daki eğitimin kaliteli olduğunu anlatan Aksoy, 'Eğitim öğretim yılı başlangıçlarında hep amaç başarılı, yıl sonuna sınavı kazanmış ya da istediği okullara girmiş çocuklarımızı yetiştirmektir diye başlıyoruz. Ama bence onun yanında insanlığı bilen, değerleri benimsemiş, ülkesini ve milletini seven, geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmekte öğretim kadar, eğitiminde ön planda olduğu eğitim faaliyeti olarak algılanmasının daha yerinde olduğunu düşünüyorum' ifadelerine yer verdi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak da, ülkenin genç nüfusa sahip olduğunu belirtti.

Türkiye`nin eğitim öğretime ciddi manada önem vermesi gereken bir ülke olduğunu kaydeden Bulacak, şunları söyledi:

'Eğitim öğretimde yaklaşık 16 milyon öğrencimiz var. Bu çok ciddi bir rakam. Bizim en önemli meselelerimizden birisi eğitim. Ama sadece öğretim manasında değil eğitim manasında da ciddi işler yapmamız gerekir. Kazasız günümüz yok, bunlar çok acı şeyler. Bunlar işte aldığımız bu eğitim ve öğretimin hayatımıza yansımayan meseleleri.'

Konuşmaların ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi ve şiir okudu. Terenin ardından Bulacak ve beraberindekiler öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °