Deva Partisi Safranbolu 1. Olağan İlçe Kongeresi Gerçekleştirildi

Demokrasi ve atılım Partisi (Deva) Partisi Safranbolu İlçe 1. Olağan Kongeresi Zalifre otelde yapıldı.

GÜNCEL 26.09.2020 17:46:06 0
Deva Partisi Safranbolu 1. Olağan İlçe Kongeresi Gerçekleştirildi

 

Yapılan kongreye Deva Partisi Genel Başkan Yardımcılarından Hasan Karal, Kadriye Esra Aygün, Doğa Şamlıoğlu, Deva Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın, Deva Partisi İlçe Başkanları, Deva Partisi Zonguldak Bartın ve Kastamonu İl Başkanları, Safranbolu STK´lar, Safranbolu CHP, İYİ Parti ile Saadet Partisi İlçe Başkanları katıldı.

Yapılan Kongre´de Deva Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yavuz konuşmasına, “ Hazreti Mevlana derki;  Sesini değil sözünü yükselt. Yağmurlardır yaprakları açtıran, gök gürültüleri değil. Siyasetin sesi çok yüksek çıkıyor ama biz o sesi biraz kısıp, Sözü biraz yükseltmek zorundayız ancak bu şekilde birbirimizi anlarız.  Demokrasi ve atılım Partisi (DEVA) Safranbolu yönetim kurulu arkadaşlarımız, üyelerimiz ile birlikte üslubumuz, usulümüz gönül yıkmadan, herkesin gönlüne girerek, gönlüne hitap ederek yol almak olacaktır.

Birleştirici, kapsayıcı ve umut veren siyaset yapacağız, Polemik, hamaset ve kutup siyasetine asla bulaşmayacağız. Çoğulcu ve müzakere siyasetini esas alacağız. İlke ve değerlerimizden vazgeçmeden, Dürüst ve erdemli hareket edeceğiz. Ahlaki ve toplumsal sorumluluğumuz gereği Safranbolu´da ve ülkemizin her köşesinde, Siyaseti ahlaki üstünlüğümüzü kaybetmeden ve dini kutsallarımızı da günlük siyasete alet etmeden yapacağız.” dedi.

Başkan Yavuz yönetim kurulunu oluştururken üç kriteri esas aldıklarını söyleyerek, “İyi insan olsun, İşinde iyi ve başarılı olsun bir de demokratik olsun, Tüzüğümüz kadın ve gençlere verdiği önemi yönetim kurullarında ki temsil oranı ile de ortaya koymuştur.  Bizler kadın ve gençlerin partimizin asli karar verici unsuru olmasını istiyoruz.  Biz kadınları ve gençleri siyasete davet eden bir partiyiz. Çünkü değişim ve dönüşümün kadınlar ve gençler ile başlayacağına inanıyoruz. % 35 kadın ve % 20 genç kotası ile yola çıktığımız Bu kadrolar alışıla gelmiş Siyaseti ülkemizin bırakması gerektiğine inanıyor. Çözüm odaklı bir yönetim anlayışına sahip olacağız yerelde ve genelde çözüm önerilerimiz oluyor olacaktır. Deva Partisi hepimizin partisi. Halkımızdan gelen değişim ve yenilenme talebine kulak verdik.

Kendini yenileyemeyen, halkımızın ihtiyaçlarına duyarsız kalmış bir siyaset anlayışı ile Türkiye´nin yola devam etmesi artık mümkün değildir. Bugün yepyeni kadrolarla tertemiz sayfalar açmanın zamandır. Ülkemizin ve Safranbolu´muzun devası vardır ve buradadır. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek öncelikli konular arasında eğitimin önemine inanıyoruz bu nedenle COVID-19 sürecinde eğitimin sürdürülebilir olması için tedbirlerin alınması gerekiyor.

“Adaleti öldürdüğün gün, devleti öldürürsün!”

Deva Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yavuz , “Adaletsizliğe, haksızlığa, adam kayırmaya, yasaklara, yolsuzluğa, işsizliğe, DEVA Olacak bir anlayış inşa etmek için çıktığımız bu yolun ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bir akıl iyidir, ama ortak akıl daha iyidir, istişarede hayır ve bereket vardır.

Siyaset bir kadro hareketidir ve ekip işidir DEVA Partisi olarak ülkemizi en iyi şekilde yönetecek en kaliteli kadroları kurduk kuruyoruz. Hedefimiz işsizlik, düşük istihdam ve yoksullaşma sorunları ile mücadele etmek olacaktır.  Hukukun dayanağı Türkiye Büyük Millet Meclisidir.  Bu nedenle biz güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz. Çıktığımız bu yolda;  Birbirini dinleyen, seven, birbirimize değer veren, toplumsal dokuyu bozmayan acı sözlerden uzak,  adalet ve hukuk ikliminde, onur, nezaket ve zarafetle, samimi ve riyasız birlikteliği ülkemize hakim kılacağız.” dedi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °