DEVREK MESLEK YÜKSEK OKULU DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Dernek Başkanı Erdoğan Akçabelen yaptığı basın açıklamasında, 'İsmi daha önce Karaelmas Üniversitesi iken yapılan değişiklikle Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilen Üniversiteye bağlı olarak Devrek Meslek Yüksek Okulu

GÜNCEL 26.04.2013 11:16:33 0
DEVREK MESLEK YÜKSEK OKULU DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
2013 yılında yapılan son olağan kongrede yapılan seçim sonucunda Dernek Başkanlığına Erdoğan Akcabelen, yönetim kurulu üyeliğine; Remzi Kocadayı, Musa Özsaraç, Mehmet Kaya, Ferdi Kesikoğlu, Çetin Kuzlu, Cihat Yaban, Satılmış Tilkicik, Güçlü Öztürk ve Tuncay Ulupınar. Denetim Kurulu üyeliklerine ise; Murat Durdubaş, M Harun Kartoğlu, Nazmi Öksüz, seçilmişlerdir.
Dernek, tüzüğünde belirtildiği gibi, Devrek ilçesindeki meslek yüksek öğreniminin gelişmesine katkıda bulunmak ve çeşitli birimleri için gerekli olan her türlü tesis, makine, teçhizat ve eğitim öğretim için gerekli olan diğer hizmet ve malzemelerin temininde yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur.
İlk kuruluşunda Meslek Yüksek Okulunu Güçlendirme ve Geliştirme adı ile kurulan dernek daha sonra isim değişikliğine giderek 'Okulunu' ibaresi kaldırılarak 'öğrenimini' ibaresi eklenmiş bu sayede derneğin çalışma alanı genişletilmiştir.
Yeni yönetim kurulu olarak kongrenin ardından, Devrek Kaymakamlığına, Devrek Belediye Başkanlığına ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne nezaket ziyaretleri yaparak, hem yeni yönetim kurulunun tanıtılması, hem de ilgili kurumlardan dernek faaliyetlerine destek sağlanması amaçlanmıştır.
Çok yakın bir zamanda bürokrasiyi, siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını ve Devrek halkını bir araya getirerek ilçemizdeki Yüksek Öğrenimin sorunlarının ve çözüm yollarının gündeme getirileceği bir yemek organizasyonu yapmanın arzusundayız.
Şu anda ilçemizde faaliyet gösteren Meslek Yüksek Okulunda 22 akademik personel, 18 idari personel, 4 hizmetli elemanı, ve 7 güvenlik elemanı ile normal öğretimde 841, ikili öğretimde 234 olmak üzere toplam 1.075 öğrenciye eğitim ve öğretim verilmektedir.
Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar okul müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş'ın öncülüğünde akademik personelin katkı ve destekleri ile dernek adına iki adet proje hazırlanmış ve başvuruları yapılmıştır. İlk Projemiz 'Yöresel Tatlarımız Mirasımızdır' konulu projedir. Bu proje ile Devrek ilçesinde geçmişten günümüze kadar kullanılmış ve son zamanlarda unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş pişirme yöntemlerini, yöresel tatları ve yemekleri gelecek nesillere aktarmak için Devrek ve civar köylerde bu konuda kapsamlı araştırma yapmak ve yapılan araştırma ile ilgili bilgeleri basılı hale getirmektir.
İkinci proje ise Dernek adına, Devrek Meslek Yüksek Okulunun ve Profesyonel Turizm Yöneticileri Birliği Derneğinin ortaklığında hazırlanmıştır. Proje konusu; Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan bölgenin turistik ürünleri, turizm çeşitliliği, bölgenin bozulmamış ve henüz keşfedilmemiş doğal ve kültürel değerlerinin ortaya çıkarılmasını amaçlayan çalıştaylar düzenlemektir.
Dernek yeni yönetimi olarak tüm amacımız, hedefimiz; elimizden geldiği, desteğin sürdüğü sürece ilçemizde yüksek öğrenimi geliştirmek adına çalışmalar yapmak, ilçedeki Meslek Yüksek Okulunun faaliyetlerini sürdürmesi ve geliştirmesi konusunda yardımcı olmak bunları yaparken de ilçemizin gelişmesine daha yaşanası bir yer olmasına katkıda bulunmaktır” dedi.

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °