“Dijitalleşen yeni dünya ile iş yapısı değişiyor”

Karabük Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği ‘1. Uluslararası İşletme ve Organizasyon Araştırma Konferansı´ (BOR Conference) Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu´nda başladı.

GÜNCEL 13.09.2018 11:05:55 0
“Dijitalleşen yeni dünya ile iş yapısı değişiyor”

 

Bu yıl ilki düzenlenen uluslararası konferansa YÖK Üyesi ve Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Kardemir Mali İşler Koordinatörü Furkan Ünal ile yerel ve yabancı birçok akademisyen katıldı.

Prof. Dr. Mahmut Tekin: Temamız; global sorunlara yerel çözümler

Konferansın açış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Tekin, konferansın temasının yeni sosyal dinamiklerin bir sonucu olarak global sorunlara yerel çözümler olduğunu belirterek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Konferansımız güncel bilimsel meseleleri ve işletme yönetimi, kamu yönetimi, finans, yönetim ve organizasyon, örgüt sosyolojisi, sosyal hizmet gibi sosyal bilimler alanlarına ilişkin araştırma metodolojilerinin tartışılmasını sağlayacak. Bu metodolojileri bilim insanlarıyla burada üç gün boyunca tartışacağız. Burada 197 bildirimiz ve 218 katılımcı arkadaşımız var. Fikirlerin paylaşıldığı ve bilim insanlarının kişisel ağlarını zenginleştireceği bu konferansta sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz.”

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül ise Karabük Üniversitesi olarak birçok ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yapmaktan ve Türkiye´nin ve dünyanın dört bir tarafından katılan bilim insanlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik: Dijitalleşen yeni dünya ile iş yapısı tamamen değişiyor

Konuşmasında, “Teknolojik Dönüşümün Getirdiği Yönetsel Yöntemler” başlıklı sunum gerçekleştiren YÖK Üyesi ve Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, dijitalleşen yeni dünya ile iş yapısının tamamen değiştiğini ifade etti.

Dijital dönüşümün gittikçe yaygınlaşmaya başladığını söyleyen Prof. Dr. Çelik, “Dijital dönüşümün hayatımızın içinde yer aldığı bu dönemde hepimizin gereken hazırlıkları yapması ve uygun şekilde kullanması özellikle gençlerimizin bu teknolojileri öğrenmesi ve projeler yaparak tecrübe kazanması geleceğimiz için oldukça önem teşkil etmekte.” diye konuştu.

Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Çelik konuşmasına şöyle devam etti: “Bilgi teknolojilerinin geldiği son noktadaki akıllı robot, simülasyon, entegrasyon, nesnelerin interneti, siber güvenlik, bulut, eklemeli üretim, büyük veri ve analiz teknolojilerinden yararlanarak fiziksel dünya gerçekleriyle siber dünyanın yetenekleri ve gücünü birleştiren Siber-Fiziksel sistemlerin kurulumu şeklinde teknolojik bir geçiş ve endüstrinin tamamıyla sayısallaşması söz konusu olacaktır. Türkiye´nin Endüstri 4.0 ulaşması için dijital dönüşüme ihtiyacı var.”

Yapay zeka teknolojisinin daha da gelişmesi ile karar vericilere daha doğru karar verebilmelerine destek amaçlı uygulamaların artacağını söyleyen Çelik, yapay sinir ağı teknolojilerinin gelişmesiyle, yarı iletken alanında da sinir ağlarına özel çiplerin tasarımı konusunda önemli araştırmaların yapıldığını dile getirdi.

Yapılan konuşmalarının ardından konferans, Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde ”Kültürel Farklılar” adlı serginin açılışı ve sunumlarla devam etti.

Tüm katılımcılara yeni fikir alışverişinde bulunma fırsatı sağlayan 1. Uluslararası İşletme ve Organizasyon Araştırma Konferansı 14 Eylül Cuma günü sona eriyor.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °