Dikiş Makineci Mesleği Kursu Açıldı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Emek Şubesinde “Dikiş Makineci” mesleği kurs açılışını gerçekleştirdi.

GÜNCEL 22.02.2019 14:19:55 0
Dikiş Makineci Mesleği Kursu Açıldı

 

İŞKUR İl Müdür V. Mustafa Çalış, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş ve SAKEM Koordinatörü Münevver Esen´inde hazır bulunduğu kurs açılışında konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Kaymakamlığımız ve Belediyemizin öncülüğünde ‘Sıfır Atık´ projesi kapsamında gerçekleştirilen Bez Torba dağıtımı kampanyası devam etmekte. Bu kapsamda binlerce bez torba dağıtımı gerçekleştirirken, on binlerce plastik şişeyi geri dönüşüme kazandırdık” dedi.

Safranbolu Örnek ve Öncü Olmaya Devam Edecek

Safranbolu´nun ‘Sıfır Atık´ projesinde pilot ilçe seçilmesinin ardından çalışmaların hızlandırıldığını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ İŞKUR Karabük İl Müdürlüğümüz ile yapılan protokol çerçevesinde bez torba dikiminin devamı için “Dikiş Makineci” mesleğinde açılan kurs ile kursiyerler bir yandan meslek edinirken diğer yandan günlük cep harçlığı alabilmekte ve bez torba dikimi işine katkı sağlamaktadır. Bu manada proje kapsamında ilçemiz örnek ve önce olmaya devam edecektir” diye konuştu.
56 gün olarak planlanan kurs 5 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek.

 


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °