Doğu Marmara Tarım Fuarı Kocaeli´de düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla, Doğu Marmara Tarım ve hayvancılık Fuarı düzenleyecek. Kocaeli´de ilk kez açılacak fuarın detayları ise Kocaeli Sanayi odası konferans salonunda konuşuldu.

GÜNCEL 7.03.2018 12:35:21 0
Doğu Marmara Tarım Fuarı Kocaeli´de düzenlenecek

 

Bu yıl Kocaeli´de ilk kez düzenlenecek olan tarım ve hayvancılık fuarına çevre illerden de katılım sağlanması hedefleniyor. Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Bilecik ve Bursa illerinde ziyaretçi çalışması yapılacak. 
Doğu Marmara Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı, bölgenin sektördeki üretim gücü göz önünde bulundurularak planlandı. Tarım, hayvancılık, tarımsal mekanizasyon, traktör, tohum, süt endüstrisi, sera, bahçe ve süs bitkileri ana konu başlıkları altında sektöre dair tüm yeniliklerin yer alacağı fuarlarda salonlar ihtisas konularına göre ayrıldı. 
Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ilgililere topluca sunmayı hedefleyen Fuarda, tarımsal mekanizasyon, traktör, tohum, hayvancılık ve süt endüstrisine ait ekipmanlar başta olmak üzere bölgenin ihtiyaç duyduğu tüm ekipman ve ürün grupları yer alacak. 
Bolu, Adapazarı ve Kocaeli illeri başta olmak üzere ülke genelindeki beyaz et üretimin yüzde 70 bu bölgede gerçekleştiriliyor. Gerekli tüm donanımlara sahip modern tesislerde üretim yapan bölge firmaları, tarım ve hayvancılık fuarında, konusunda bilinçli alıcılarla buluşarak yeni iş imkanlarına sahip olma fırsatı yakalayacakları bir ortam olacak. 
Doğu Marmara Tarım Fuarı, her iklime uygun dış mekan bitkilerini, mevsimlik çiçekleri, iç mekan bitkilerini yüzlerce çeşidi ile bölgenin en büyük fuarı olma özelliği üstlenecek. Bitki çeşitliliğinin yanı sıra üretim ve peyzaj uygulamaları esnasında kullanılan her tür ekipmanın bulunduğu bir fuar olmanın yanı sıra, Belediyeler ve Kamu Kurumları için bahçe ve peyzaj tasarımları ile iklimlerine uygun bitkiler konusunda tüm çözümlerin bir arada bulunacağı bir ticaret ortamı olacak. 


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °