Doğulu fındık işçileri dönüş yolunda

Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nden gelerek yaklaşık 1 ay boyunca Karadeniz Bölgesi´nde fındık toplayıp aile ekonomilerine katkıda bulunan fındık işçileri memleket topraklarına dönmeye başladı.

GÜNCEL 7.09.2019 17:44:53 0
Doğulu fındık işçileri dönüş yolunda

 

Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde yaklaşık 1 ay boyunca fındık toplayan fındık işçilerinden işlerini bitirenler köy halkına veda ederek memleketlerine uğurlandı. Fındık işçilerinden Ahmet Öztürk, fındık toplamanın zor olduğunu, ancak Güneydoğu´da deniz bulunmadığından Karadeniz´de suya girmenin çok zevkli olduğunu söyledi.
Yine fındık işçilerinden Mahmut Öz, bölgelerinde ailelerin genelde kalabalık olduğunu belirterek, 'Bu aylarda bizim bölgemizde iş olmaz. O yüzden biz de ekmek parası için mecburen fındığa geliyoruz. Eğer bulabilirsek 1 ay da olsa çalışırız. Biz çalışmadan yılmayız. Bizi burada zorlayan tek etken nemli hava. Havanın sıcaklığı pek etkilemiyor çünkü bizim bölgemiz buradan daha sıcak. Bir de fındıkta modern tarım yok. Biz 1 ay boyunca bizlere çok sıcak davranan Karadeniz halkına çok teşekkür ederiz' dedi.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °