Doğum Sancısı Tutan Kadına 4 Saatte Ulaşıldı

Doğum sancısı tutan kadına sağlık ekipleri 4 saatte ulaştı 7. çocuğunu evinde doğurmak zorunda kaldı.

GÜNCEL 1.03.2012 17:53:25 0
Doğum Sancısı Tutan Kadına 4 Saatte Ulaşıldı
Karabük'ün Ovacık ilçesinde doğum sancısı tutan kadına 112 ekipleri 4 saatlik çalışma sonrası ulaştı. Sağlık ekipleri köye ulaştığında ise kadın 7. çocuğunü dünyaya getirmişti.
Ovacık ilçesine bağlı Beydili köyünde sabah saat 07.30 sırasında doğum sancısı ihbarı alan 112 ekipleri köye ulaşmak için İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine bölgede yaklaşık 1.5 metre yükseklikte olan karla kaplı yolu açmak için iki greyder yolu açmaya çalıştı. Yaklaşık 4 saat süren karla mücadelede greyderler zaman zamankara saplandı. Greyderlerin bile zorlandığı yolda ambulans gitmekte zorluk çekince, 112 doktoru ve teknisyeni sırtlarına aldıkları malzemelerle greyderlerin
arakasından yürüdü. Uzun bir süre yolda yürüyen doktorların imdadına ise bu kez Özel İdarenin 4x4 cipi yetişti. Ciple doktorların köye ulaştığında ise Safiye Demir isimli kadın 7. çocuğu olan ve Esra ismini verdiği bebeğini köylülerin yardımı ile dünyaya evine getirdi. Doktorlar tarafından evde gerekli tedavisi yapılan Esra bebek ise, anne Safiye Demir'le beraber ciple ambulansa kadar getirildi. 112 ambulansına bindirilen anne Safiye, baba Orhan Demir ve dünyaya gelen Esra bebek ilk olarak Eskipazar
Devlet Hastanesi'ne oradan da Karabük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Doğumun zor olduğunu söyleyen Safiye Demir, bu çetin kış şartlarında köye güçlükle ulaşan ekiplere teşekkür etti. Baba Orhan Demir, 'Allah devletimize zeval vermesin bu kış şartlarında buraya kadar geldiler. Eşim ve kızımın sağlığı yerinde. 7. çocuğum oldu, mutluyum' dedi.
Öte yandan İl Özel İdaresi ekiplerine bağlı greyderler ise, çetin kış şartlarında 1.5 metre yükseklikte bulunan karla mücadele ederek köy yollarını ulaşıma açmaya çalışıyor.

Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °