Dr. Özgür Bolat, 'Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir' Konulu Seminer Verdi

Vali Fuat Gürel himayesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile Akademisi Projesi kapsamında, Karabük Bahçeşehir Koleji işbirliği ile Dr. Özgür Bolat´ın “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” konulu

GÜNCEL 18.03.2019 15:33:08 0
Dr. Özgür Bolat,

 

Seminere Vali Fuat Gürel ve Eşi Özlem Aras Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Eşi Nefise Vargeloğlu, kurum müdürleri, Bahçeşehir Koleji Kurucusu Erdal Akıncı, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasından sonra Karabük Aile Akademisi tanıtım filmi izlendi. Program Karabük Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Sinem Maraton´un konuşmasıyla devam etti.

Ardından İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu eğitimin ve ailenin önemi vurgulayarak, “Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ziya Selçuk´ un açıkladıkları 2023 Eğitim Vizyon belgesinde ifade edildiği üzere Eğitim kurumunun temel çıkış noktası bireyin kendini bilmesi ve tanımasını sağlamaktır. Çocuklar ebeveynler ve öğretmenler kendilerini ve çevrelerindekileri tanıdıklarında birlikte gelişme imkanı doğacaktır. Bu da yine aile ve okul işbirliğini işaret etmektedir. Öğretmen eğitimleri çok önemliydi. Yapılan çalışmalarda öğretmenlerle yol alınıyor. Ancak çocuğun gelişimi evde de aynı doğrultuda devam etmelidir. Dahası veli ile öğretmen aynı frekansı yakalamalıdır. Bunun gerçekleştirilmesi fikriyle doğan  ‘Karabük Aile Akademisi´ ilk çalışmasını bugün gerçekleştiriyor. Bizler de hayırseverlerimiz, kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle eğitim şehri Karabük´ ün birikimini hep daha iyiye götürme azmiyle Karabük Aile Akademisi kapsamında Ülkemizde kabul görmüş, çok değerli eğitimci ve yazarlarımızı buraya davet edeceğiz ve onların birikiminden, deneyiminden çocuklarımız için faydalanma fırsatı bulacağız.” diyerek katılımcılara teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Dr. Özgür Bolat tarafından “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” adlı seminer verildi. Seminerin bitiminde Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel tarafından Dr. Özgür Bolat ve Erdal Akıncı´ya plaketleri verildi. Ayrıca Karabük Artık Sıfır Atık Projesi kapsamında Dr. Özgür Bolat´a çiçek takdimi yerine Karabük Öğretmenler Ormanı´nda kendisi adına dikilen 10 fidanın sertifikasını takdim edildi.

Program fuaye alanında öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

 


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °