Dumlupınar Üniversitesinden Ziyaret

Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyeleri eski mesai arkadaşları olan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u makamında ziyaret ederek hasret giderdiler.

GÜNCEL 21.03.2012 22:35:12 0
Dumlupınar Üniversitesinden Ziyaret

Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Okt. Hasan Işık, Başkan Yardımcısı Rabia Demir ve Başkan Yardımcısı Nazife Şen’in gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konuklarının Karabük Üniversitesinde yabancı dil eğitimi konusunda bir sempozyuma katılmak üzere Karabük’te olduklarını ve kendisine yaptıkları ziyaretten dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade etti.Başkan Aksoy Kütahya ile Safranbolu’nun benzer yönlerinin olduğunu orda yaşamış birisi olarak Kütahya’nın da sivil mimarisinin bir mahalleyi dolduracak kadar fazla miktarda olduğunu ve korumacılığa Kütahya’da çok önem verildiğini söyledi. 
Aksoy, “Safranbolu’daki Restorasyon sürecinin bir başka yansıması Kütahya’da gerçekleştiriliyor. Ülkemiz açısından bu bir kazanım. Aynı zamanda Kütahya çini sanatında çok ünlü bir şehrimiz ve Dumlupınar Üniversitesi’nde aynı bizim Karabük Üniversitesi’nin şuan yaşadığına benzer bir süreç bizim asistanlığımız sürecinde ve sonrasında yaşandı. Şu anda 40.000 yaklaşan öğrenci nüfusuyla Kütahya ekonomisinde önemli bir yer oluşturuyor. Ben Karabük’ün geleceğini, Karabük Üniversitesinin geleceğini aynı Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde yaşamış birisi olarak üniversitemizin gelişme trendinden oldukça ümitliyim. Bizim üniversitemizde Dumlupınar Üniversitesi kat ettiği mesafeyi daha kısa sürede daha güzel bir şekilde kat edecek ve üniversitenin bir şehre nasıl önem verdiğini Kütahya bizzat yaşamış oluyorum bu açıdan da üniversitemizin bölgemizdeki yapılaşması ve yoğunlaştırdığı yapı stokunu merakla bekliyorum inşallah bu süreç bizde daha kısa zamanda aşılacak.” 
Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Okt. Hasan Işık ise ziyarette Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’la ilgili düşüncelerini basın mensuplarına anlatarak şöyle konuştu; “Bıraktığı izler bizleri buraya çekti. Hatta orada zaman zaman kendisinden bahsedilmekte yeri doldurulmaz arkadaşlarımızdan birisi kendisi. Burada doldurduğu makam yeri kendisini gösteriyor. O günlerin bir sonucu olarak biz burada kendi makamında ziyaret etmekten dolayı çok mutluyuz.”
Ziyaret sonrasında eski mesai arkadaşları birbirlerine hediyeler takdim ettiler.

 


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °