Dünya Mirası Safranbolu´da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünya Miras Kenti Safranbolu´da coşku ile kutlanıyor.

GÜNCEL 23.04.2019 13:32:10 0
Dünya Mirası Safranbolu´da 23 Nisan Coşkusu

 

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törenlere Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Albay İsa Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, çok sayıda vatandaş, öğrenci katıldı.

/resimler/2019-4/23/1338401381996.jpgKaymakam Ürkmezer ve Başkan Köse´nin protokol, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, “ Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. Yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğa olumsuz şartlara rağmen milleten aldığı güçle İstiklal Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Meclisimizin açıldığı günü tüm çocuklara bayram olarak armağan ederken, çocuklara güvenini ve sevgisini de ortaya koymuştur. Dünyada hiç bir ülke yoktur ki, böyle yüce bir amaç için çocuklarına bayram hediye etmiş olsun. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetler yad ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

Program da sırası ile Vilayetler Birliği Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri, aynı okuldan Bekir Efe Demir´in Bayrak adlı şiiri okuması, Zati Ağar İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri, aynı okuldan Ayşe Zeren Kaya´nın 23 Nisan adlı şiiri okuması, Zati Ağar Anasınıfı öğrencilerinin gösterilerini sunması,  Vilayetler Birliği Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun muhteşem performansı ile devam eden program, Zati Ağar İlkokulu öğrencisi Elif Gümüş tarafından 23 Nisan şiiri okunması, Zati Ağar İlkokulu öğrencilerinin Bayrak gösterisinin ardından Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Bolgar Şehri Sanat Okulu Öğrencilerinin halk oyunu ile son buldu.

Gösterilerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarından dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ürkmezer, Başkan Köse ve Albay Çakmak ile Milli Eğitim Müdürü Gümüş tarafından ödüllerin verilmesini ise Vilayetler Birliği Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan ‘ Hayatın Renkleri Projesi´ isimli final sergisinin açılışına geçidi.

Programın ardından bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen böylesi önemli ve bir o kadar da güzel bir bayramı Dünya Mirası Safranbolu´muzda kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

23 Nisan´ın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildiğini hatırlatan Başkan Köse; “  Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizi işgalden ve işgalcilerin kuşatmasından kurtaracak iradeyi oluşturdu. Aziz milletimizin bütün unsurlarını ortak bir ülküde birleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti de bu birlik şuuru üzerine inşa edildi. 23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır. Bu günde Safranbolulu ve misafir çocuklarımız Misak- ı Milli Demokrasi Meydanında güzel bir havada bir aradalar. Muhteşem performanslarını izledik. Her biri ile ayrı ayrı gurur duydum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu duygularla bir kez daha başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  bu cennet vatan uğruna şehit düşen tüm kahraman vatan evlatlarına Allah´tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

 

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °