“Eğitim öğretim sadece sınıflarda gerçekleştirilen bir faaliyet değil.”

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Safranbolu´da okulların bahçelerinde hobi bahçeleri oluşturulması ve öğrencilerin toprakla buluşturulmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

GÜNCEL 7.07.2021 18:25:45 0
“Eğitim öğretim sadece sınıflarda gerçekleştirilen bir faaliyet değil.”

 

Safranbolu´daki okulların bahçelerinde oluşturulan hobi bahçeleri öğrenciler tarafından ilgi görüyor. Hobi bahçeleri sayesinde öğrenciler doğayla iç içe hoşça vakit geçirirken diğer taraftan da sebze meyve yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanıyor.

/resimler/2021-7/7/1826436768260.jpg
Okullardaki hobi bahçelerini ziyaret ederek okul yöneticilerinden bilgiler alan Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, 'Okullarımız bahçelerinde uygun alanlar oluşturarak özellikle salgın dönemini de fırsat bilerek okul bahçelerinde oluşturdukları hobi bahçeleri ile okullarına ve ilçemize değer katmış oldular. Okul bahçeleri çocuklarımız için çok önemli. Eğitim öğretim sadece sınıflarda gerçekleştirilen bir faaliyet değil. Hobi bahçelerimiz ile okullarımız güzelleşiyor, öğrencilerimiz hem hayata hazırlanıyor, hem de toprakla temas ederek zihinsel, fiziksel ve duygusal yönden kendilerini yenilemiş oluyorlar. Çocuklarımız yedikleri sebze ve meyvelerin nasıl yetiştirildiğini, nasıl büyüyüp olgunlaştığını gözlemleme imkânına sahip oluyorlar. Tüm bunlar aslında eğitimin bir parçası. Bundan dolayı hobi bahçelerinin okullarımıza kazandırılmasında emeği geçen okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle yaz döneminde ‘Telafide Ben de Varım´ etkinlikleri için okullarımızı şenlendiren öğrencilerimizin hobi bahçelerinde hoş ve keyifli vakit geçirmelerini diliyorum.' dedi.  

/resimler/2021-7/7/1827067549896.jpg


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °