Eğlenceler İptal Edildi

Safranbolu’da bu yıl 14.’sü düzenlenecek olan Altın Safran Belgesel Film Festivalinde ki eğlence bölümleri iptal edildi.

GÜNCEL 26.08.2013 19:10:38 0
Eğlenceler İptal Edildi

Bu yıl 14.’sü düzenlenecek olan Altın Safran Belgesel Film Festivalinde ki eğlence bölümleri Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi. 6, 7 ve 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival kapsamında etkinlikler düzenlenecek. Her yıl düzenlenen festivalin geçen yıl ki ana teması ahşap olurken bu yıl ise “Tapu Senedi; Mezar Taşları” olarak belirlendi. Mezarlık Hizmet Binasının 6 Eylül 2013 Cuma günü saat 15.30’da yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak olan festivalde aynı gün, saat 17.00’da Safranbolu Belediyesi Araştırmalar Merkezi açılış töreni, saat 18.00’da SAKEM’de karma sergi ve kokteyl 19.00’da kortej yürüyüşü ve 19.30’da da Misak-ı Milli Meydanında protokol konuşmaları, meşale yakma, Safranbolu ve Kültür Bakanlığı Halk Dansları topluluklarının gösterileri ile Gala Film gösterimi yapılacak. Festivalin 2. günü saat 11.00’da Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde yapılacak olan fotoğraf yarışması seçme sergisi ile 12.00’da Cemil Belder’in Cinci Handa düzenleyeceği Fotoğraf Sergisi ile devam edecek. Sergileri saat 14.00’da yine Cinci Handa Yard. Doç. Dr. Lütfiye Göktaş Kaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan ve Prof. Dr. Kadir Pektaş ile Prof. Dr. Nakış Karamağaralı`nın konuşmacı olarak katılacakları “Tapu Senedi Mezar Taşları” isimli panel takip edecek. 2. gün etkinlikleri Kent Tarihi Müzesinde saat 19.30 da başlayacak olan ödül töreni ile son bulacak. Festival son günü saat 11.00’da en iyi korunan ve en iyi restore edilen eve plaket çakma töreninin ardından saat 13.30 da tarihi mezar taşları inceleme gezisi düzenlenecek.

  Öte yandan festivalin konseri ünlü bir sanatçı ile son bulması planlanıyordu. Ancak, AK Parti, Mısır’daki olaylar nedeniyle belediyelerin konser ve eğlence programlarını iptal etmelerini istemişti. Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 19 Ağustos`ta partili belediyelere gönderdiği yazıda, “Yaz sezonunda bazı belediyelerimizin geleneksel festival ve konser programları düzenledikleri görülmektedir. Ancak bilindiği üzere, bugünlerde Mısır’da darbe sonrası olaylarda demokrasiye ve demokratik bir seçimle göreve gelmiş olmasına rağmen cezaevinde tutulan Cumhurbaşkanı Mursi’ye sahip çıkmak üzere barışçı eylem yapan yüzlerce insan, kadın ve çocuk şehit düşmekte ve binlercesi yaralanmaktadır. Kardeş Mısır halkının yaşadığı insanlık dramı karşısında aziz milletimizin ve parti camiamızın acısı ve tepkisi büyüktür. Bu sebeple Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi, bu hususta bütün belediyelerimizin aynı hassasiyeti göstermesi uygun olacaktır. Gelişmelere göre durum değişikliği olması halinde bu konu yeniden değerlendirilecektir” demişti.

  Bunun yazının ardından birçok AK Partili belediye yapılacak olan eğlenceleri iptal ederken, Safranbolu Belediyesi’nin de konser ve eğlence bölümleri iptal ettiği öğrenildi. 


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °