EMEKLİLER HATIRA ORMANI AÇILIŞI YAPILDI

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi tarafından “Emekliler Hatıra Ormanı” açılışı yapıldı.

GÜNCEL 26.03.2013 10:57:26 0
EMEKLİLER HATIRA ORMANI AÇILIŞI YAPILDI
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi Hatıra Ormanı açılış töreni Han köyde yapıldı. Açılışa; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Emniyet Müdürü Oktay Keskin, TSO Başkanı Pehlivan Baylan, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emekliler ve çok sayıda köy halkı katıldı. Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emen Uzunsoy, “Önceden planladığımız orman haftası etkinliklerinde yapmış olduğumuz etkinliğin devamında bugün Emekliler Derneği Hatıra Ormanı açılışı için buradayız. Burada bir hatıra ormanı tesis etmeyeceğiz, burada fidan dikerek emeklilerimizle gönül bağını güçlendirmek için buradayız. Hatıra ormanımızın Karabük’ümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da, “Emekliler Derneği Karabük’ün en büyük sivil toplum örgütlerinden birisidir. Bugüne kadar emeklilerimizin yaşamını kolaylaştırmanın peşindeyiz. MEDİKAR hastanesinde yüzde 20 indirim yaptık, bir şehirlerarası otobüs firması ile indirim anlaşması yaptık, bir düğün salonu ile indirim yaptırdık. Emekliler kartlarını göstermeleri halinde bunlardan faydalanacaktır. Bu alan 5 hektarlık bir alan, her sene buranın bakımını yapacağız, ilerleyen zamanlarda çeşitli ağaçlarda dikeriz” diye konuştu.
Karabük Valisi İzzettin Küçük ise, “Cemlerin üçü de düştü, bahar coşkulu yüzünü gösterdi. Ağaç dikmek gerçekten hayata saygınlığın ifadesidir. Ağaç dikebilen insan, ağaç dikmenin kıymetini bilen insan, komşusuna yardım edebilir, fakir ve yoksul insanlara elini uzatabilir. Hayata varlığa ve yaşama saygı önemli. Emekliler derneğimizde pek çok faaliyetin içindeler. Diktiğiniz ağaçlar hepinizin hazinesini doldursun” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kestikten sonra, kendi adlarına hazırlanan fidanları dikti.

Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °