EMEKLİLERE YÜZDE 5 ZAMLI İNTİBAK

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilerin yılbaşından sonra intibak yasasının devreye girmesiyle maaşlarında artış olacağını belirterek, emeklilere yüzde 5 de zam yapılacağını kaydetti.

GÜNCEL 14.12.2012 12:14:13 0
EMEKLİLERE YÜZDE 5 ZAMLI İNTİBAK
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, intibak yasası nedeniyle emeklilerin yeni yılda aylıklarını yasaya göre alacaklarını, ayrıca maaşlara da yüzde 5 zam yapılacağını söyledi. Bir emeklinin maaşında ortalama 250 TL artış olacağını kaydeden Bulut, “Emeklileri için intibak çalışması vardır. Bunlar sona gelinmiştir. Bir ay sonra emeklilerimizin alacağı aylara bu intibak yansıyacaktır. Buna da yüzde 5 zam eklenecektir. Bizim emeklilerimizin çoğu demir çelik emeklisidir. Demir çelikte insanlar 25 sene çalıştıysa bunlara intibak ile birlikte yüzde 5 zam konulduğunda aylıklarına ortalama 250 TL gibi bir yansıma olacaktır” dedi.
Karabük’ün çok büyük bir ivme kazandığını da belirten Bulut, “2012 Karabük ili için başarılı bir yıl olmuştur. Bugün Karabük tarihinde yakalayamadığı bir konumu yakalamıştır. Bugün çok başarılı bir rektörümüz var. Karabük üniversitesi’nin yıldızını parlattı. Bunun arkasında KARDEMER vardır, KARDEMİR bir fakülte yaptırmaktadır, üniversitemiz de KARDEMİR’e bilgiler aktarmaktadır. Bugün belediye başkanımız tarafından Karabük’e bir şeyler yapmaktadır. İktidar partisinin ikinci adamı konumunda Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin vardır. Karabük tarihi boyunca belki böyle bir konumu yakalayamaz. Bunun yanında diğer sivil toplum örgütlerinin kol kola vererek, Karabük’ün sorunların çözmek ve bunlarda çözülmeye devam etmektedir. Burada siyaseti hiç kimse yapmamalı siyaset, siyaset zamanında yapılmalı. Karabük çok güzel bir ivme yakalamıştır. Bunu kimsenin bozmaması, çomak sokmaması lazımdır. Karabük’te oturuyorsak, Karabük’ü seviyorsak bu fırsatı Karabüklüler olarak değerlendirmemiz lazım. Karabük güzel bir konumda, iyi bir konumda” diye konuştu.

Pazar 24.3 ° / 3.3 °
Pazartesi 26.3 ° / 5.2 °
Salı 27.4 ° / 4.2 °