Emniyet Müdürlüğü´nden ‘Trafik Kaza Tespit Tutanağı´ açıklaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü´nden konuyla ilgili yapılan duyuruda 'bazı durumlarda Trafik Kaza Tespit Tutanağı trafik ekiplerince tutulması gerekmektedir'

GÜNCEL 18.08.2021 18:54:10 0
Emniyet Müdürlüğü´nden ‘Trafik Kaza Tespit Tutanağı´ açıklaması

 

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü´nden konuyla ilgili yapılan duyuruda, “Gündelik hayatın akışı içerisinde her ne kadar istenmese de bir takım olumsuzluklar yaşanabilmektedir. Meydana gelen trafik kazaları bu olumsuzluklardan birisidir. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın trafikte güven içerisinde araçla ve yaya olarak seyredebilmeleri için gereken tedbirler alınmış olsa da maalesef kazaların önüne geçilememektedir. Vatandaşlarımız maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştıklarında bazı durumlar dışında Trafik Kaza Tespit Tutanaklarını kendi aralarında tanzim edebilmektedirler. Fakat bazı durumlarda Trafik Kaza Tespit Tutanağı trafik ekiplerince tutulması gerekmektedir ki bu durumlar özetle; Başbakanlık Hazine Müsteşarlığının 28.12.2007 tarih ve 57291 sayılı Genelgesi kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 07.02.2008 tarihli ve 1456-31260 sayılı yazısı ile 01 Nisan 2008 tarihinden itibaren uygulamaya konulmuş olan talimat ile; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 81. ve 83. Maddeleri kapsamında, sadece maddi hasarla sonuçlanmış olan trafik kazalarında (kazaya karışan araçların sigorta, fenni muayene gibi eksiklerinin bulunması, yakalama veya aranma kaydı bulunması, sürücülerin alkollü olması veya sürücü belgesinin olmaması) gibi durumların dışında kazaya karışan tarafların anlaşmaları halinde, kazanın oluş şeklini belirten kaza tespit tutanağının kazanın taraflarınca doldurulacağı, tarafların anlaştığı bu trafik kazalarına trafik zabıtasının müdahil olmaması gerektiği hüküm altına alınmıştır.” denildi.
Ayrıca Karabük İl Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan duyuruda, “Vatandaşlarımızın konu hakkında bilgi sahibi olmaları ve kurallara uyma konusunda hassasiyet göstermeleri istenmeyen kazaların yaşanmasının önüne geçecektir. Karabük halkının huzuru ve güvenliği için, İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız hız kesmeden, duyarlılık ve özveri ile devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °