EMNİYETTEN VATANDAŞA BROŞÜRLÜ UYARI

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, artan dolandırıcılık olayları sonrası bankalar bölgesinde broşürler dağıtarak, vatandaşı uyardı

GÜNCEL 10.12.2015 10:17:27 0
EMNİYETTEN VATANDAŞA BROŞÜRLÜ UYARI

Karabük Asayiş Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik ve Yunus ekipleri tarafından, dolandırıcılık, cinsel taciz, hırsızlık ve insan ticareti ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bankaların bulunduğu kentin en işlek caddesinde broşür ve afiş dağıtarak vatandaşı uyardı.
Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, vatandaşların, hırsızlık, dolandırıcılık gibi konularda neler yapması konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Şube Daire Başkanlığı tarafından uyarıcı broşürlerin hazırlandığını söyledi.
Tezsever, broşürlerde oto hırsızlığından dolandırıcılığa kadar nelere dikkat edilmesi ve nelerin yapılması konusunda aydınlatıcı bilgilerin yer aldığını kaydederek, “Hırsızlık konusunda kapımızı nasıl kilitleyeceğiz? Açık bırakmayacağız, bununla ilgili aydınlatmalar var. İnsan ticareti ile ilgili, kaybolan çocuklarımız, kadınlarımızla ilgili insan ticaretinin ne olduğunu anlatan kısa bir bilgilendirme var. 155 Polis İmdat çok önemli bir husus bununla ilgili bilgiler var. En ufak şeyde biz polisiye tedbirlerimizi alıyoruz ama her şeyden haberimiz olmayabiliyor bunlarda da halkımızla birlikte sırt sırta görev yapabilmenin önemini belirten 155´i muhakkak görülen her türlü olumsuzlukta vatandaşımızın aramasının önemi broşürde belirtiliyor. Yine genç yaşlı demeden, eğitim görmüş görmemiş demeden ülkemizde dolandırıcılık olayları var. O yüzden bunlara karşı önlem alabilmek amacıyla da çeşitli bilgilendirme, nelere dikkat edilmesi gerektiği, herhangi bir kişi telefonla ben polisim, askerim, savcıyım diye aradığında hemen polisin aranması ile ilgili bilgilendirme yapılıyor” dedi.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °