En İyi Restore Edilen Ev ‘Asmazlar Bağ Evi´

6 Eylül Perşembe günü start alan ve 3 gün sürecek olan 'Kültürel Miras ve Korumacılık' temasıyla ana teması ile gerçekleştirilen '19. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' kapsamında, 'En iyi restore edilen ev'e ödülü veri

GÜNCEL 7.09.2018 15:17:06 0
En İyi Restore Edilen Ev ‘Asmazlar Bağ Evi´

 

Bağlarbaşı Mahallesi´nde bulunan ve 197 yıllık Sabiha Yongacı´ya ait Asmazlar Bağ Evi´ne verilen 'En İyi Restore Edilen Ev' ödülü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ev Sahiplerinin Asmazlar Bağ Evinin tarihini ve bu günlere kadar nasıl gelebildiğini anlattıkları konuşmaları ardından Karabük Valisi Kemal Çeber, “Safranbolu´nun ilmik ilmik dokunarak geleceğe bırakıldığını” söyledi.

Koruma anlamında zaman zaman sıkıntılar yaşandığını aktaran Karabük Valisi Kemal Çeber, 'Bize düşen, vahşi kapitalizmden, para hırsından kendimizi arındırarak, bizlere emanet edilmiş bu konaklara mümkün olduğunca iyi bakarak bizden sonraki nesillere en iyi halde buraları teslim etmektir' dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise Safranbolu´yu Safranbolu yapan değerlerin başında evlerin geldiğini belirtti.

Safranbolu´nun, kültürüyle evleriyle bir bütün olduğunu aktaran Ürkmezer, 'Bu evler de sokaklar da Safranbolu´yu Safranbolu yapan kültürü oluşturmuşlar. Kaymakamlık ve Belediye olarak bizden sonraki nesillere bu kültürü en iyi şekilde aktarmakla kendimizi mükellef sayıyoruz. Bu vesile ile bu 197 yıldır böylesi güzel bir mirası korumayı başardıkları ve aslına uygun restore ettikleri için Yongacı ailesini tebrik ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından Karabük Valisi Kemal Çeber, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve diğer protokol üyeleriyle ev sahipleri 'En İyi Restore Edilen Ev' plaketini çaktı.

Plaket çakım töreninden hemen sonra Protokol Üyeleri ve Türk Sinemasının duayen oyuncuları oyuncular; Serpil Tamur, Anta Toros, Ayşe Kökçü, Mine Şenhuy Teber, Filiz Kaynak, Hikmet Körmükçü, Sabriye Kara, Atılay Uluışık ve Songül Ülkü evi gezdi.


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °