Erdoğan, “Şanlı Ordumuzun Yanındayız”

Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, Fırat´ın doğusuna yönelik yapılan operasyona destek vererek, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye´nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı başlattığı “ Barış Pınarı Harekatı ?

GÜNCEL 17.10.2019 12:06:50 0
Erdoğan, “Şanlı Ordumuzun Yanındayız”

 

Ülkemizde bazı çevrelerin  ‘Savaşa Hayır´ sloganı altında ordumuzun Kuzey Suriye´deki terör örgütlerine karşı giriştiği  askeri harekata karşı olumsuz bir tavır içinde olmalarının  kabul edilemez olduğunu ifade eden  Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, “Barış Pınarı Harekatı,  uluslararası hukuk kuralları zemininde meşru savunma  hakkı kapsamında yürütülen bir harekattır. Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. Maddesinde saldırıya uğrayan üye devletlere meşru savunma hakkı tanınmıştır. Ülkemiz 40 yıldan bu yana uluslararası güçlerin taşeronu durumundaki terör örgütü PKK´nın silahlı saldırısıyla karşı karşıyadır. Suriye´nin kuzeyinde konuşlanmış olan PYD/YPG terör örgütü de PKK´nın uzantısı durumundadır. 40 yıllık süreçte Kuzey Irak ve Kandil´in yanı sıra Kuzey Suriye Bölgesi de PKK ve uzantıları tarafından saldırı üssü olarak kullanılmış ve Hatay ilimiz başta olmak üzere pek çok yöremizde askeri birliklerimiz ve vatandaşlarımız Suriye´den gelen terörist unsurların silahlı saldırısına uğramıştır. Bu bağlamda silahlı kuvvetlerimizin Kuzey Suriye´deki terörist unsurlara karşı gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı gibi Barış Pınarı Harekatı da BM Antlaşmasının 51. Maddesinde tanımlanan meşru savunma hakkı kapsamındadır.

Ülkemizin güvenliği açısından bakıldığında da  bu harekat bir zorunluluk halini almıştır. Suriye´nin kuzeyinde Akdeniz´e açılan  bir terör koridoru oluşturmak ve süreç içinde bu koridoru   ABD / İsrail güdümünde bir terör devletine dönüştürmek, ilerleyen süreçte ülkemizden koparılacak topraklar üzerinde kurulması planlanan  PKK devleti ile Ermenistan´ı komşu haline getirmek suretiyle Ermenistan´dan Akdeniz´e kadar uzanan bir düşman hattı ile ülkemizi çevreleyerek ablukaya almaya  ve zayıflatarak yok etmeye yönelik uluslararası projeye karşı şanlı ordumuzun askeri müdahalesi kaçınılmaz bir hal almıştır.

ABD´nin IŞID terör örgütü ile mücadale gerekçesiyle 10.000 kilometre uzaktan gelerek Suriye´ye asker sokmasına ve çeşitli üsler kurarak bu ülkeye yerleşmesine cevaz veren küresel sistemin, PKK belasıyla 40 yıldır mücadele eden ve bu uğurda çok büyük bedeller ödeyen Türkiye´nin kendisine yönelmiş olan ve  hemen yanı başında yer alan terör örgütüne ve terör bölgesine yönelik askeri müdahalesine karşı gösterdiği tepki haksız ve yersizdir.

Karabük Barosu bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da  kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör örgütlerine karşı yürüttüğü haklı mücadelenin yanında olacaktır.” dedi.

 


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °